Teamdag organiseren?

Ben jij aan de beurt om dit jaar jullie bedrijfsuitje of teamdag te organiseren? Of ben jij verantwoordelijk voor de organisatie ontwikkeling binnen jullie bedrijf? Dan hebben wij een mooi CADEAU voor jou. Als jij een zakelijk evenement boekt voor minimaal een dagdeel dan krijg jij een Paardencoaching voor 2 personen cadeau op 1 van de prachtigste coach locaties in Gelderland. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden op maat en vraag hieronder een offerte aan.

paardencoaching voor organisaties

De motiverende spiegel voor mens & organisatie

zakelijk

Leiderschaps training

Tijdens een leiderschaps training ervaar je hoe paarden mensen kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, vertrouwen en rust je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan waar men in een korte tijd effectieve resultaten behaald. Zeker voor de werkgever kosten besparend bijvoorbeeld tijdens arbeidsongeschiktheid.

Organisatie opstelling

Een organisatie/ team opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen, balans en homogeniteit binnen teams en de organisatie voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en teamleden kun je gaan onderzoeken waar (zakelijke) patronen en onbalans binnen teams vandaan komen en hoe deze weer in balans kunnen komen.

Team ontwikkeling op maat

Er is ontzettend veel mogelijk voor een team ontwikkeling, building of uitje op maat. Het is zelfs mogelijk om met z'n allen een beleving midden in de natuur te doen met heerlijk eten, een goede borrel, overnachting en diverse manieren van doel gericht of gewoon voor de funfactor.

Samen krachtig! Organisatie verbinding & ontwikkeling

Systemisch Dynamisch Motiveren

 

Orde op zaken stellen binnen een team of organisatie doe je niet in een dag of middag. Er is veel nodig om samen krachtig in verbinding en tot zelf ontwikkeling te komen.  Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen heeft SDM horses een methode ontwikkeld om meer rust en balans in teams en de organisatie te krijgen. Dit door mensen zelf in beweging te laten komen zodat er een prettige werksfeer ontstaat in goede en in slechte tijden vanuit en stevige basis. 

Iedereen met zijn of haar kwaliteiten en talenten op de juiste plek. Dit kan bijdragen aan oa een lager ziekteverzuim, minder frustratie, homogene teams, prettige onderlinge samenwerking en afstemming op elkaar, gelukkige medewerkers, managers en directeuren. Deze prettige werksfeer kan mee helpen om het ziekte verzuim en burn-out gevallen terug te dringen of zelfs te elimineren.

Het is ook mogelijk om een gezellig teamuitje van een dagdeel of een dag te verzorgen.

Wanneer de interne organisatie op orde is dan straalt men dit uit naar buiten

Maak kennis met het coachprogramma Systemisch Dynamisch Motiveren van SDM horses. Kom oa samenwerken met een paard en ervaar hoe effectief deze methode van coaching is. Een van de onderdelen van het trainingsprogramma kan een organisatieopstelling met paarden zijn.

Een paard voelt feilloos aan wat er wel en niet klopt aan de ordening binnen een team. Vanuit zijn oerinstinct als kuddedier zal hij zijn uiterste best doen om de beste ordening aan te brengen binnen de groep. Hierdoor wordt er inzicht verkregen in welk individu het beste functioneert op welke positie binnen de groep zodat hij/zij optimaal gebruik kan maken van zijn/haar kernkwaliteiten. Een juiste ordening komt uiteindelijk ook de onderlinge samenwerking ten goede.
Bewustwording is de eerste stap naar succes
Het is ook mogelijk om een maatwerktraject of evenement te bespreken.
Wij beschikken over ludieke locaties in Gelderland, Nijmegen, Ede, Arnhem, Veluwe enz. waar ook mogelijkheden zijn voor een lunch, high-tea, diner, overnachting en rustige vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien. Tevens hebben wij connecties met collega coaches en trainers die met en zonder paarden werken. Deze kunnen prima tijdens een organisatie traject worden ingepland. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

[contact-form-7 id=”6175″ title=”Offerte aanvraag concept_copy”]

Organisatie opstelling

Systemisch werken en systemisch leiderschap zijn 1 van de middelen die uitstekend te combineren zijn met paarden en/ of honden. Door het kudde/ roedel gedrag kunnen deze dieren niet anders dan systemisch werken en constant bezig zijn met het ordenen zodat iedereen met zijn kwaliteit en talent op de juiste plek staat. Dieren doen dit automatisch en erg natuurlijk zonder woorden. Zij hebben natuurlijk ook geen keus want als de kudde/ roedel niet op orde is binnen een korte tijd dan kunnen zij niet overleven in de natuur. Zodra de ordening is herstelt, iedereen weer een juiste plek heeft en geven en nemen in balans is dan ontstaat er rust en kan het doel weer met positieve zin behaald gaan worden.

Bij mensen en teams is dit niet anders alleen denken wij daar wel anders over en hebben wij een oordeel en woorden om en ons gevoel te maskeren, de regels te volgen zoals het hoort en vaak lange eindeloze discussies aan te gaan die vaak niet het gewenste resultaat op leveren wat ten koste gaat aan het bedrijfs resultaat en doel. Wonderbaarlijk gaan de paarden ook ordenen bij mensen en word gelijk zichtbaar waar mensen niet zichzelf zijn, de ordening niet gevolgd wordt en er wellicht trauma’s en pijn punten van het systeem van herkomst van de medewerker/ manager een rol speelt.

Dat is de reden dat wij erg veel van de dieren en het sytemisch werken kunnen leren. 

Er wordt gewerkt volgens de eeuwenoude ongeschreven oerwetten die al zolang er mensen en dieren zijn nageleefd worden.

  1. Er is plek voor iedereen
  2. De juiste ordening dient gevolgd te worden
  3. Geven en nemen dient in balans te zijn.

En dat alles dienend aan het organisatie doel. Wat natuurlijk het belangrijkste is. Heel soms kan het dan ook voor komen dat iemand niet meer het doel van de organisatie kan dienen en elders zijn kwaliteiten mag gaan benutten. Vergelijk het met een hengst in een kudde paarden die een eigen kudde gaat leiden en zich daar heel nuttig maakt. en ja dan komen ze elkaar nog vast eens tegen;)

Organisatie opstellingen kunnen plaats vinden op verschillende binnen/ of buiten locaties in o.a. Gelderland of elders.

Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Management traject & leiderschapstraining training

Voor leidinggevenden heeft SDM horses een traject ontwikkeld waarin leiderschapsstijlen en authentiek leiderschap een centrale rol spelen. Samen met het paard en de coach leer je meer over jezelf, hoe jij als manager overkomt op anderen, wat je kernkwaliteiten zijn en hoe je bewust en onbewust non-verbaal communiceert. Dit specifieke coachingstraject geeft jou als manager de juiste handvatten om optimaal te functioneren binnen de organisatie en het team en helpt je door middel van inzicht en bewustwording je persoonlijke en commerciële doelen te bereiken.
Het management traject is ook uitermate geschikt voor managers die niet specifiek op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling en inzicht in leiderschapsstijlen. Het traject kan ook als ondersteuning dienen op momenten waarop je als manager voor keuzes staat, denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie of het ontslaan van een medewerker.
Er zijn veel bureaus die dergelijke management trajecten aanbieden. Wat het traject van SDM horses bijzonder maakt is het feit dat dit een traject is met weinig woorden. Een paard geeft op een liefdevolle, eerlijke en respectvolle manier weer hoe jij overkomt op anderen en wat voor een leider jij bent. Dit geeft ruimte om het zelfsturend vermogen in je te activeren en zodoende te werken aan jouw persoonlijke groei.

De dynamiek van teams

Paardencoaching voor organisaties kan inzicht geven in o.a.:

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan door het onderstaande contact formulier in te vullen.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden op basis van maatwerk door te nemen.

 

[contact-form-7 id=”6175″ title=”Offerte aanvraag concept_copy”]

ervaringen van deelnemers

Ik heb deelgenomen aan een organisatieopstelling met paarden. Dit samen met mijn (management)team. Vooraf was ik erg sceptisch maar ook wel nieuwsgierig! Achteraf kan ik het iedereen aanraden, wat een goede ervaring, niet alleen voor mijzelf maar ook voor ons hele team. Op deze manier leer je anders naar jezelf en anderen te kijken waarbij het paard precies aanvoelt wanneer er harmonie of juist disharmonie ontstaat in de groep. Ik ga zeker nog eens met Margien aan de slag!
Sjoerd van der Zee
Rekreatie Makelaar Topparken
‘Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met paardencoaching en het is voor mij zeker voor herhaling vatbaar! Vooral de combinatie van systemische coaching en opmerkzaamheid van Margien met de manier waarop de paarden op mij reageerden heeft veel impact gemaakt. Ik zou hier zeker zelf nog meer mee willen doen in de toekomst. Zowel persoonlijk als vanuit mijn HR & training achtergrond’.
Tamarisk
HR adviseur en P&O

De kracht van de kudde

Tijdens paardencoach sessies werken we met de kracht van de kudde. Ongeschreven en eeuwenoude oerwetten maken een kudde krachtig & energiek of juist een prooi voor elk roofdier. Paarden leven in de natuur nog in kuddeverband. Als er gevaar dreigt of men dient zich te voorzien in hun eerste levensbehoefte is het van levensbelang dat de kudde “Het team” in balans is van geven en nemen, er voor iedereen een plek is, er de juiste hiërarchie is en er bovenal veiligheid en vertrouwen is.  Er is voor iedereen een plek met en soms dient een lid de kudde te verlaten om ergens anders dienstbaarder te zijn. Dit alles om het doel van de kudde/ organisatie te dienen.  Dit is niet anders als bij mensen, teams en organisaties. Leer van de paarden en ervaar hoe zij direct een spiegel voor kunnen houden van bijvoorbeeld je persoonlijke leiderschap. Dit alles met weinig woorden, zonder oordeel en in verbinding met je hoofd, je hart, je onderbuik gevoel met 2 benen op de grond.

blijf op de hoogte

Meld je aan voor het laatste nieuws & activiteiten

"De eerste stap naar succes die zet je zelf"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.