recensies

hoe deelnemers paardencoaching ervaren

Recensies Paardencoaching

Hieronder vind je een aantal recensies en woorden van mensen die deel hebben genomen aan een persoonlijke paardencoaching, workshop, teamontwikkeling of een organisatie/ familieopstelling met paarden bij SDM horses | Paardencoaching Nederland. We werken op vaste locaties in Nijmegen, Ede, Wekerom, Lunteren, Arnhem en Groesbeek, daarnaast is het mogelijk om op andere locaties oa in Gelderland maar ook ver daarbuiten te werken.  Bij SDM horses | Paardencoaching Nederland hechten we veel waarde aan de veiligheid, vertrouwen en de privacy van mensen daardoor kan er niet bij elke recensie een foto en/ of naam geplaatst worden.

" Margien vroeg mij om deel te nemen aan iets nieuws. IEMT (Een vorm van trauma transformatie en release) in combinatie eerst zonder en daarna met paarden. Na twee sessies voel ik dat ik eindelijk door heb hoe groots ik zelf ben. Ik mag me van mezelf groot(s) voelen. Dat wordt bevestigd in de wei en bij de paarden. Daar voelen we beiden hoe groot de soort "Sjamanistische" krachten zijn als je het zelf toelaat. Ook voelen Margien en ik ons met elkaar verbonden door mijn Egyptisch heelwerk en de Egyptische paarden(-energie) van Margien. Ik denk dat dat onderdeel is van het antwoord op mijn vraag: Dat ik mag voelen hoe groots ik ben en dus geen blokkades meer hoef te hebben op mijn werk als healer/coach. Ik kan het en ik doe het al. Laat de klanten maar komen. Het is erg moeilijk om in woorden uit te drukken wat we samen hebben beleefd in de twee sessies. Ik ben je erg dankbaar dat je me weer op mijn voetstuk hebt geplaatst. Iets dat je me al aangaf toen ik vroeg of ik met je mee mocht doen als klant. Erg grappig dat ik dat toen niet kon horen en nu wel. Margien, je hebt zoveel kennis en coachkwaliteiten in huis! Dat is geweldig. Ga zo door. Flow lekker door en weet dat ik het fijn vind om bij je te zijn en dat ik jou vertrouw als de coach die ik nodig heb en daardoor mee wil gaan met loslaten van mijn emoties/gevoelens/blokkades.Heel erg veel dank voor je lieve zachte en duidelijke lessen!. "
"Ik had mezelf drie sessies IEMT therapie/paardencoaching bij Margien cadeau gedaan omdat ik graag een paar dingen wilde tackelen. Wat een ervaring! De sessies zijn steeds voorbij gevlogen en elke keer ben ik met een lichter hart naar huis gegaan. Blij met de bewustwording om af en toe uit het hoofd te stappen en ‘gewoon’ te voelen. Haar prachtige paarden houden je een duidelijke spiegel voor en dankzij de kundige en prettige begeleiding van Margien heb ik me geen enkel moment onveilig gevoeld. Zelden zoiets magisch meegemaakt en ontzettend dankbaar voor de inzichten die het mij heeft opgeleverd. Bedankt Margien, en de lieve arabische paarden Rawad en Kazym!" Stephanie
Ik heb een familieopstelling van SDM horses mogen bijwonen. Voor mij, als vrij nuchter persoon, een openbarende beleving! Prachtig om te ervaren hoe paarden zo fijn ontwikkeld zijn, dat ze daadwerkelijk reageren op wat er in een groep of persoon ‘van binnen’ speelt. De kracht van Margien is dan ook dat ze op subtiele wijze een verbinding weet te leggen en een vertaalslag weet te maken tussen de gedragingen van het paard en (verborgen) emoties van de mens! Van voorbereiding tot nazorg, tot in de puntjes verzorgd! Het hartelijk welkom met lekkere versnaperingen, uitgebreide lectuur over paardencoaching, de duidelijke uitleg over wat we konden verwachten van de coaching, een sfeer van ontspanning en vertrouwen en de afsluiting met een goed gesprek en een gevoel van voldoening en verheldering…. alles professioneel aangevlogen; een aanrader voor een ieder! Dikke pluim voor Margien
Mariana di Giovanni
Acountmanager Plus De Persgroep Nederland
"Spannend, eerste keer met paarden werken, ik ben stiekem best wel een beetje bang voor paarden. Prachtig, emotioneel om te zien, te voelen wat er gebeurd. Eerst in de grote wei, daar liepen ze allemaal voor me weg. Zullen we dan met het halster werken, nee hoor daar hadden ze ook geen zin in. Toen naar de kleine wei, ik vroeg oké wie met mij wil werken kom maar. En ja hoor daar kwam E La Vita en het hengstveulen. Ze gingen om me “vechten”. E La Vita won en bleef maar rondjes om me draaien en me beschermen. Zeer aparte ervaring. Margien, begeleidde dit uitstekend. Toen het genoeg was kwam de hele kudde tot rust. En kon ik E La Vita van top tot teen aaien, mijn angst was totaal weg. Dit was wel kicken. De volgende dag werd me pas duidelijk wat de paarden mij duidelijk wilden maken. Een zeer emotioneel stukje voor me. Margien dank voor de mooie ervaring."
Barbara
Trainer & Coach
“Ik had geen idee wat ik moest verwachten van een paardencoach sessie. Ik ben samen met een vriendin de vriendinnen workshop gedaan in Nijmegen. Het was vooral vol "power" mijn eigen authentieke krachten ontdekken en in letterlijk in beweging komen. Een ontzettend bijzondere ervaring die mij ook in mijn carrière in beweging heeft gezet.”
‘Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met paardencoaching op de Hartenberg in Ede/ Wekerom en het is voor mij zeker voor herhaling vatbaar! Vooral de combinatie van systemische coaching en opmerkzaamheid van Margien met de manier waarop de paarden op mij reageerden heeft veel impact gemaakt. Ik zou hier zeker zelf nog meer mee willen doen in de toekomst. Zowel persoonlijk als vanuit mijn HR & training achtergrond’.
Tamarisk
“De kracht van het spiegelen van de paarden. Het aansturen en leiden was confronterend maar leerzaam.”
"Wat een prachtige sessie heb ik gehad. Jaren lang had ik fysieke klachten en koude handen en voeten. Na de sessie bij Margien in Nijmegen heb ik die niet meer. Echt heel bijzonder. Ook mijn fysieke klachten zijn minder en ik heb veel meer energie."
“Wat een mooie ervaring zo met de paarden bij de Hartenberg in Ede/ Wekerom, fantastisch hoe ze je spiegelen en inzichten geven gewoon puur door te zijn. De begeleiding van Margien was ook fijn, ze verklaart waar nodig, maar laat je ook zelf actief meewerken en meedenken, waardoor je tot nog meer inzichten komt. Dankjewel voor deze bijzondere ervaring! ”
2 Vriendinnen tijdens de vriendinnen workshop
“Wij vonden het heel leuk om een paardencoaching in Nijmegen te doen! Ik vind het mooi om te zien dat, ondanks onze “angst” voor paarden en honden, er in jouw nabijheid en onder jouw leiding wij veel meer vertrouwen en vrijheid in de omgang met jouw dieren kregen. Bedankt hiervoor.”
” De HSP dag (workshop voor hooggevoeligen) in Nijmegen bij Centrum de Appel heeft me veel gebracht en me ertoe gebracht verder te gaan onderzoeken wat de invloed van het hsp zijn op mijn leven heeft. En dat is verbazend veel.  Wat ik nog steeds voor me zie is dat Dusty terugdeinsde toen ik ‘voorzichtig als altijd’ mijn hand ophield om mijn grens aan te geven voor het dichterbij komen. Ik was verbaasd dat hij daarvan schrok. En ik was nog verbaasder toen ik eenmaal begreep dat hij juist mijn angst spiegelde; dat dat mijn reactie vaak was.  Dat zal me erop blijven attenderen dingen/ situaties vanuit mezelf te beoordelen en niet vanuit het gedrag van een ander. ”
Astrid
“Voelen wat de paarden met je doen en ervaren wat een groep met je doet. Een uitdagende en leerzame balans workshop in Nijmegen”
“Wauw wat die paarden toch allemaal spiegelen tijdens een paardencoach sessie. Confronterend, maar ook fijn. Nu kan ik ermee aan de slag, een leuke uitdaging.  Bedankt voor de sessie en tot de volgende keer in Nijmegen.”
” Vanochtend een paarden coaching gehad van Margien Wouters (sdmhorses.nl). Mijn vraag was waarom stella soms zo druk is en als dat gebeurd wat ik dan moet doen… Los in de bak met een bal en pionnen verder niks. Stella neemt het er van en gaat even lekker rollen. Als ik mijn plek in de bak gevonden heb zoek ik contact met stella… Af en toe komt ze even kijken maar loopt direct weer naar haar grasjes gaat soms letterlijk en figuurlijk tussen mij en margien staan. Uiteindelijk haar met veel enthousiasme in beweging gekregen (de hond deed gezellig mee) heel bijzonder gevoel. Nog nooit zoiets gedaan, en wat deden we het goed. Ik kom uiteindelijk zelf in totale ontspanning en openheid en stella reageert door bij me te blijven, begint te gapen en zoekt contact bij mijn voeten en bij mijn buik. Echt heel bijzonder wat er gebeurde. Vanavond springles gehad en daar stelde ze (stella) me weer op de proef (heet worden en niet aan het been) ok wat hebben we geleerd, juist.. Hierna wouw we vlogen. Bijna klaar voor Spanje ”  Volg  TREC amazone Carolien op facebook: Trec ruiter Carolien Esselink
http://www.trec-club.nl
Carolien Esselink
TREC amazone
“Mooi hoe het gedrag van de paarden zoveel duidelijk maakt over de dynamieken tijdens onze teamontwikkeling bij Riant in Apeldoorn. Ik was blij met hoe het liep. Het begin was wat stroperig echter denk ik dat dit voor ons team nodig was om ergens anders uit te komen.”
"In het voorjaar heb ik een workshop leiderschap gedaan bij Margien. Een fantastische ervaring die mij veel duidelijkheid, effectiviteit en kracht opgeleverd heeft. De ervaring met Zack, een imposante grote zwartbruine hengst, was echt gaaf. Zelf heb ik niet mét en niets tegen paarden, zeg maar gewoon oké. Dat maakte voor mij de ervaring misschien wel nog waardevoller. Want waar begin je met contact leggen, verbinding maken als je geen idee hebt wat wel en niet werkt? wat doe je als Zack besluit nog een lekker stukje door te grazen. 'Hallo vriend, we hebben een uurtje, kom op, in de benen...'? Dat werkt dus niet. Na een tijdje tobben kreeg ik met wat aanwijzingen van Margien, Zack voorzichtig in beweging. Met een beetje oplettendheid voel je vervolgens snel wat werkt. Het is een innerlijke overtuiging die aan de oppervlakte moet komen. Vanaf dat moment wist ik de verbinding te maken met Zack en kreeg ik hem in beweging. Het leuke is wel dat op het moment dat je je dit realiseert, en je dus weer in je hoofd zit, de verbinding direct wegvalt. Zack stond gewoon weer stil. Tijdens de workshop hebben we de samenwerking uitgebouwd en galoppeerde Zack uiteindelijk meerdere keren een aantal rondes door de bak. Zonder hulpmiddelen, louter op verbinding en samenwerking, gebaseerd op een innerlijke overtuiging dat WE het gingen doen. Een fantastische ervaring met een stevige persoonlijkheid als partner. Na de workshop heb ik veel profijt ervaren in de dagelijkse praktijk. Dingen doen vanuit innerlijke kracht, de kracht van verbinding en de overtuiging dat je het samen gaat doen. Een stukje leiderschap als geschenk, waardevol voor eenieder die het verschil wil maken. Succes voor wie dit geschenk ook uit wil pakken." Groeten, Siemen Overboom
Siemen Overboom
Directeur Verzekeren Rabobank
"Samen met mijn man bij paardencoach Margien geweest voor een paardencoach sessie. Wat een ervaring! Wat een confrontatie! Wat een liefde! Wat een inzichten! Margien, je bent vandaag een enorme steun geweest. De liefde voor je werk, je dieren maar des temeer nog voor de mensen waarmee je op dat moment werkt, waren voelbaar en zichtbaar. Chica en Bouli, maar ook hond Knut, jullie geven zoveel; een ware een levensles. Ik kan dieper inademen dan ik in tijden heb kunnen doen. Hoewel veel nog moet indalen of misschien beter moet ‘aarden’, is mijn evaluatie voor vandaag redelijk helder. Ik wil ruimte, rust en vrijheid. Ruimte, rust en vrijheid voor mijzelf maar ook het te kunnen delen. Ik heb veel te danken aan het feit dat Bouli naar mij toekwam. Daar kwam mijn oude leven op mij af. Het werd gewoon gebracht. Ik kon het bijna oppakken en ermee vandoor. Chica zorgde ervoor dat het mij duidelijk werd wat mijn klem en rem is. Zij bleef bij mijn man. Daardoor was de weg vrij voor Bouli om naar mij toe te komen. Hoe uitzonderlijk dat is, heb jij mij verteld. Ik had dit dan ook nooit verwacht. Toch gaf het ook die verbondenheid die ik zo sterk met mijn man heb. Het voelde als een gesloten cirkel, als compleet zijn in een verhouding die haar ruimte mag hebben. Knut waakte over mijn veroverde cirkel door als een standbeeld op het pad te blijven zitten. Heel dankbaar dat ook mijn man erbij kon en mocht zijn én in mijn cirkel stond. Bedankt voor deze bijzondere ervaring en tot snel." De avond na de paardencoaching heeft haar man een prachtig schilderij gemaakt van Bouli en Chica (Kiki-S) ineen.
"Samen met mijn man bij paardencoach Margien geweest voor een coachingsessie. Het was echt een geweldige ervaring om dit samen te doen. In een prachtig mooie omgeving van locatie de Hartenberg te Ede/ Wekerom, een met de natuur en de dieren. We hebben hier beide een hoop van geleerd. Zowel voor onze relatie als voor onszelf. Ik meer op persoonlijk vlak en mijn man persoonlijk en zakelijk. We kijken er nu alweer naar uit om samen met de paardjes te wandelen! Margien en de dieren enorm bedankt voor deze ervaring en inzichten! Liefs Rogier & Romy
Rogier & Romy
Directeur en ondernemerscoach
"Ik heb een prachtige workshop Hooggevoeligheid en paarden van paardencoach Margien mogen meemaken. Als hooggevoelig persoon dacht ik haarfijn te weten waar mijn knelpunten zaten. Niet alleen werden deze knelpunten benadrukt door de paarden, maar ook werd ik aan het werk gezet om na te denken over een aantal nieuwe inzichten die naar voren kwam. Heel erg emotioneel en omdat mijn groep bestond uit mensen die ik allemaal nog niet kende ook erg spannend. Heel bijzonder was hoe de paarden ervoor zorgden dat wij niet alleen nader tot elkaar kwamen, maar ook deel uit mochten maken van de kudde. De kracht van een kudde werd zo ontzettend duidelijk gemaakt. We hebben gelachen, we zijn boos geworden en we hebben mogen huilen. Alle emoties kwamen aan bod en dat in een dag. De kudde kwam tot rust, de kudde ging weer aan het werk om daarna weer volledig tot rust te komen. Zelfs de hond nam uit zichzelf een rol aan in de verschillende opstellingen. De kracht van paardencoach Margien is dat ze op een bijzondere manier de verbinding weet te leggen tussen paard en mens. Ook weet ze de taal van de paarden te vertalen zodat iedereen begrijpt waar de klink zit en dit doet zij op een mooie subtiele manier. Aan alles werd gedacht, denk hierbij aan zaken als uitleg over de paarden en de manier van coachen, maar ook aan een hapje en een drankje en een warme deken buiten de bak. De maanden daarna bleven er puzzelstukjes op zijn plaats vallen en ook nu ik dit schrijf komen de emoties weer naar boven. Wat een unieke en mooie ervaring! Dank je wel Margien en natuurlijk vooral je fantastische paarden."
Bianca
Tekstschrijver, echtgenote en moeder van drie kleine kinderen

Paardencoaching iets voor jou?

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin klanten vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.
Wil je vrijblijvend meer informatie, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een kennismakings sessie bij de paarden? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Met positieve groeten,
Margien Wouters
SDM horses
info@sdmhorses.nl

[contact-form-7 id=”7335″ title=”Informatie aanvragen met telefoonnummer”]

een impressie van het aanbod

Individuele coachsessie

Tijdens een persoonlijke coach sessie ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. O.a.: Persoonlijk leiderschap, Trauma (angst, PTSS) programma, begeleiding bij hooggevoeligheid.

Systemische coachsessie

Een opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en representanten kun je gaan onderzoeken waar (familie) patronen, pijnen en wellicht trauma's vandaan komen. Je keert echt terug naar je bron jouw eigen systeem van herkomst.

Workshop hooggevoeligheid

Voel, beleef en ontspan! Een workshop waarbij we op zoek gaan naar de kwaliteiten en talenten van mensen die gevoelige zijn met behulp van paarden & honden. Echt de moeite waard om je bewust te worden van hoe je om kan gaan met prikkels en energieen van anderen.

Ruitercoaching | Paardrijles

Krijg een unieke verbinding met je paard, leer op elkaar vertrouwen en samenwerken thuis, op concours, in de trailer en andere spannende en ontspannende momenten. Word samen dat unieke team. Ook op je paard zijn paarden geweldige spiegels. Je gaat zowel op je paard, naast je paard en zonder paard je talent ontwikkelen.

0.0059.50 incl. B.T.W.Opties selecteren

0.00195.00 incl. B.T.W.Opties selecteren

149.00894.00 incl. B.T.W.Opties selecteren

Oorspronkelijke prijs was: €45.00.Huidige prijs is: €35.00. incl. B.T.W.Lees meer

“Voor mij persoonlijk heeft de paardencoaching bij Margien in Ede veel opgeruimd. Alles mag er zijn en ik heb heerlijk in mijn gevoel kunnen zakken. Dank”
“Het directe contact met de paarden. Fijn dat er van het  standaard programma van de workshop Hooggevoeligheid met paarden bij Centrum de Appel in Nijmegen werd afgeweken. Ongelooflijk hoeveel inzichten paarden kunnen geven”
HSP Workshop
“Het enthousiasme en de kennis van Paula en Margien. Interessante workshop om kennis te maken met de chinese filosofie wat betreft HSP en paardencoaching in combinatie met HSP.”   “Ik heb in mijn leven veel tijd doorgebracht met paarden maar nog nooit een paard zoveel zien gapen en zo uitgebreid als op deze zeer boeiende middag. Ik vind Margien heel deskundig, gepassioneerd, zorgvuldig, warm en hartelijk en zij werkt met 3 pracht paarden!! Ik ben erg blij dat zij op mijn pad is gekomen” “Bij aanvang van de workshop kregen we uitleg over hooggevoeligheid door Paula, mooi om nadat je iets op papier hebt gezet dat je daarover gaat mediteren. Verhalen van andere hooggevoeligen aanhoren vind ik ook boeiend en de uitleg van Margien hoe de workshop met paarden in zijn werk gaat, ook weer mooi hoe zij tot dit werk is gekomen. In het begin leek het wat stroef te verlopen en gebeurde er weinig maar op het einde toen we een opstelling hadden gemaakt, gebeurde er geweldig mooie dingen, zeker toen de wij als pionnen stonden opgesteld en de paarden pas reageerde wanneer dingen-kwesties werden uitgesproken. En dan was toch wel het allermooiste dat het hoofdthema het thema was wat al bij Paula naar boven was gekomen in de ochtend. Heel bijzonder en apart hoe alles in mekaar past! De Prijs is vrij hoog maar dubbel en dwars waard geweest voor mij! Ik kan me voorstellen dat mensen met een beperkt budget dit dan niet doen terwijl ze het eigenlijk erg interessant vinden. Ik raad het iedereen aan, zo gevoelig als paarden zijn en op jou energie reageren en zelfs jouw negatieve lading wegnemen, vond het zeer indrukkend mooi!”  “Een hele goeie middag met de paarden en de bezielde, zorgvuldige begeleiding door Margien. Een aanrader voor iedereen die aan zichzelf wil werken.” “In augustus 2015 heb ik van een vriendin een cadeaubon gekregen voor een paardencoaching, het was een fantastische ervaring. Beste Margien, Zoals ik vorige week donderdag al zei ik heb er geweldig genoten van de paardencoaching. Sowieso omgaan met paarden was al heel erg nieuw voor mij. Zoals de paarden met mij omgingen was fantastisch. Ik heb er van geleerd dat ik wat meer voor mezelf mag opkomen. Ben dat nu ook al gaan doen. Dus dank je wel daarvoor. Ik heb het fantastisch gehad.” “Spannend, eerste keer met paarden werken, ik ben stiekem best wel een beetje bang voor paarden. Prachtig, emotioneel om te zien, te voelen wat er gebeurd. Eerst in de grote wei, daar liepen ze allemaal voor me weg. Zullen we dan met het halster werken, nee hoor daar hadden ze ook geen zin in. Toen naar de kleine wei, ik vroeg oké wie met mij wil werken kom maar. En ja hoor daar kwam E La Vita en het hengstveulen. Ze gingen om me “vechten”. E La Vita won en bleef maar rondjes om me draaien en me beschermen. Zeer aparte ervaring. Margien, begeleidde dit uitstekend. Toen het genoeg was kwam de hele kudde tot rust. En kon ik E La Vita van top tot teen aaien, mijn angst was totaal weg. Dit was wel kicken. De volgende dag werd me pas duidelijk wat de paarden mij duidelijk wilden maken. Een zeer emotioneel stukje voor me. Margien dank voor de mooie ervaring, Barbara” “Op 13 maart 2015 heb ik een familieopstelling van SDM horses mogen bijwonen. Voor mij, als vrij nuchter persoon, een openbarende beleving! Prachtig om te ervaren hoe paarden zo fijn ontwikkeld zijn, dat ze daadwerkelijk reageren op wat er in een groep of persoon ‘van binnen’ speelt. De kracht van Margien is dan ook dat ze op subtiele wijze een verbinding weet te leggen en een vertaalslag weet te maken tussen de gedragingen van het paard en (verborgen) emoties van de mens! Van voorbereiding tot nazorg, tot in de puntjes verzorgd! Het hartelijk welkom met lekkere versnaperingen, uitgebreide lectuur over paardencoaching, de duidelijke uitleg over wat we konden verwachten van de coaching, een sfeer van ontspanning en vertrouwen en de afsluiting met een goed gesprek en een gevoel van voldoening en verheldering…. alles professioneel aangevlogen; een aanrader voor eenieder! Dikke pluim voor Margien!” “Op 13 februari 2015 heb ik deelgenomen aan een organisatieopstelling met paarden. Dit samen met mijn (management)team. Vooraf was ik erg sceptisch maar ook wel nieuwsgierig! Achteraf kan ik het iedereen aanraden, wat een goede ervaring, niet alleen voor mijzelf maar ook voor ons hele team. Op deze manier leer je anders naar jezelf en anderen te kijken waarbij het paard precies aanvoelt wanneer er harmonie of juist disharmonie ontstaat in de groep. Ik ga zeker nog eens met Margien aan de slag!” “Vorige week heb ik mee gedaan aan een kennismakingsworkshop paardencoaching. Ik was erg bang voor het grote paard met zijn indringende ogen. Het was heel bijzonder wat er allemaal gebeurde. Het is niet goed uit te leggen als je het nog nooit hebt ervaren. Ik wist van te voren echt niet wat ik van coaching met een paard moest verwachten. Het grote paard heeft mij geholpen om mijn diepste angst te overwinnen! En dat is echt heel bijzonder aangezien ik al jaren met deze angst rond liep. En dat alleen al in een kennismakingsworkshop.” “Het is heel bijzonder om je bewust te worden van je emoties d.m.v. een paard. Ik heb een paar keer een familieopstelling mee mogen maken, zowel als vraagsteller als representant. Het was heel herkenbaar en confronterend en het zet je in beweging, het zet je op je plaats in het leven. Ik ben Margien heel dankbaar dat ik kennis heb mogen maken met paardencoaching. Een verrijking in mijn leven.” “Het was een hele bijzondere ervaring die maandag. Allereerst het bij de paarden zijn, maar ook deze vorm . Ik kon het af en toe niet geloven wat er gebeurde; het was ook wel heel veel. ’s Middags heb ik keihard door het bos gefietst, een soort energie explosie, ook al zo apart, heerlijk! ’s Avonds heb ik heel veel opgeschreven, omdat het zo veel was en ik wilde alles nog eens overdenken bij stukjes en beetjes. Nu is dat proces wat naar de achtergrond, maar ben er nog dagen helemaal vol van geweest. Nu ga ik een weekje naar Texel, maar daarna wil ik zeker nog een keer zo iets doen.”  “Heel kort en heel simpel en oprecht….een email om je (nogmaals) te bedanken voor de mooie dag gisteren en voor de geweldige coaching. Het was een bijzondere, leerzame en ook een fantastische ervaring. Zeker ook om zo op het laatste met de paarden door de wei te rennen. Dank je, voor je begeleiding, sturing en geduld!” “Een aantal weken geleden een coaching workshop meegemaakt. Wat een bijzondere dag was dat. Een hoop inzichten en mooie momenten. Margien en E La Vita enorm bedankt voor deze indrukwekkende dag!” “Margien heeft mij een hele mooie coaching sessie gegeven met haar lieve paard. Ik ben verrast met wat paardencoaching voor je kan betekenen. Margien doet de coaching vanuit haar hart en ziel en dat is heel fijn om te ervaren. Ik zou het iedereen aanraden om een een coachingsessie te doen bij SDM horses. Ook als je niets met paarden hebt.” “Wat een aparte unieke ervaring, echt een aanrader voor iedereen”  “Vandaag bij een coaching / familie opstelling geweest, gegeven door Margien. Heel bijzonder om te zien hoe een paard een situatie en mensen kan aanvoelen. Margien is een goede coach die rust uitstraalt en situatiesgoed inschat. Ben ook erg benieuwd naar de leiderschaps-/ bedrijfstrainingen.” “Dag Margien Coaching met het paard was een mooie spiegel. Het was toch wel bijzonder ,hoe het paard reageerde.” “Door de coaching met een paard kan ik niet meer om mijn emotie heen. Het paard was zo ontzettend duidelijk en direct, dat kun je zelf echt niet bedenken. Ik ben me nu enorm bewust hoe ik mijn probleem zelf kan oplossen”

Erg mooie woorden van bijzondere mensen. Elk mens is uniek en zo zijn paarden dat ook. Zelf zou ik nog zoveel kunnen vertellen over het coachen met een paard. Alleen leert de ervaring dat je het echt een keer meegemaakt dient te hebben voordat je weet wat hoe bijzonder deze ervaring is. Kom eens meedoen met bijvoorbeeld een kennismakingsworkshop of kom samen met je team een teambuilding of organisatieopstelling doen en beleef het zelf. Een afspraak maken voor een persoonlijke (leiderschaps) training behoort ook tot de mogelijkheden.