Reiki Energie en Cursussen

**Nieuw** bij Paardencoaching Nederland is het aanbod Reiki energie uitwisseling en Reiki cursussen/ inwijdingen.

Niet helemaal nieuw want in mijn opleiding tot (Systemisch/ sjamanistisch) paardencoach kregen wij ook al heel erg veel tools mee om te werken met energetisch lichaamsgericht werken. Tevens doen de paarden vaak niks anders dan energie uitwisselen om de balans en ordening weer te herstellen volgens oeroude natuur principes. 

Echter ben ik mij de afgelopen jaren toch meer gaan verdiepen in de energie van Reiki en heb ik inmiddels de Master en trainers graad van de Tera Mai Reiki behaald.

Het is een prachtige energie uitwisseling die tevens bij en met de paarden nog veel meer diepgang geeft. Prachtig voor een ieder om eens mee te maken en te ervaren hoe veel rust en ontspanning dit brengt.

Reiki is een Japans woord dat letterlijk ‘universele levensenergie’ betekent. Reiki is de energie die we allemaal in ons lichaam hebben. Bij het geven van Reiki geef ik energie aan jou door. Als iemand lichamelijk niet in balans is, dan is dat een teken van onbalans op fysiek niveau. Door een Reiki-behandeling komt er energie beschikbaar voor het lichaam en dat versterkt het genezingsproces, waardoor er meer evenwicht en harmonie ontstaat in je lichaam. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Het versterkt je intuïtie en levenskracht. Het is een prachtige en wonderbaarlijke weg naar zelfbewust zijn.

De behandeling
Na een intakegesprek mag de cliënt bij de paarden zitten of staan, al dan niet met een omheining tussen de paarden.

Tijdens een behandeling met Reiki worden de handen rustig en zachtjes op verschillende plaatsen van het lichaam gehouden. Een behandeling brengt rust, ontspanning, balans en geeft helderheid aan de oorzaak van de klachten die relevant zijn op dit moment.
Ook kinderen zijn welkom om een Reiki-behandeling te ontvangen, in het bijzijn van ouder/verzorgende. Er is ook duo Reiki voor kind en ouder/verzorgende mogelijk.
Reiki op afstand is eveneens mogelijk indien je niet de mogelijkheid hebt om naar de paarden te komen.

Reiki Cursussen

Reiki 1 (Eerste graad)
In de eerste graad ontvangt de leerling een viertal afstemmingen die ervoor zorgen dat de leerling de universele levensenergie kan overdragen en waarmee het kanaal voor de doorgifte van deze universele levensenergie gereactiveerd wordt. Dit wordt ‘inwijden’ genoemd. Tijdens de cursus krijgt de leerling les in de beginselen van Reiki en hem/haar worden de diverse handposities aangeleerd waarbij je bij Reiki 1 focust vanaf de hoofd tot aan de handen.

Reiki 2 (Tweede graad)
In de tweede graad wordt een drietal symbolen geactiveerd die ervoor zorgen dat het doorgiftekanaal, de reikwijdte van Reiki wordt vergroot. Bij Reiki 2 wordt de focust gelegd bij het inwijden vanaf je handen tot aan je voeten. in de cursus voor de tweede graad wordt de leerling geleerd om op afstand te genezen. Daartoe wordt de leerling een aantal symbolen aangeleerd, waarmee men Reiki op afstand kan toepassen en waarmee men emotioneel kan genezen.

Reiki 3 (Derde graad)
De derde is een cursus waarin de leerling persoonlijk onderwijs en coaching ontvangt om de Reiki methode te onderwijzen en uit te dragen. Deze zijn in twee gedeeld, het healen en het masterschap. Deze voeg ik samen. Je kan dan zelf de keuze maken of je anderen wilt inwijden in alle graden van het Reiki of dat je het voor jezelf houd.

Ben je geïnteresseerd in een Reiki cursus en inwijding in het bij zijn van de paarden? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking gesprek waarbij je al je vragen kan stellen en we ook een cursus kunnen inplannen.

Binnenkort ook datas op de website.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en activiteiten. Uiteraard zijn wij te vinden op de socials.

[wysija_form id=”1″]

Volg ons op social media

Reiki en paardencoaching iets voor jou?

Reiki en Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin klanten vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Omdat coaching zeer persoonlijk is bied ik diverse trajecten aan. Op mijn website lees je meer over de diverse coachingsvormen, evenementen voor jou als leidinggevende, persoon of ruiter. Uiteraard kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie, een offerte aanvraag voor bedrijven, advies bij burn-out en re-integratie, traumaverwerking(IEMT), quantum hypnose, Reiki enz.

Wil je vrijblijvend meer informatie, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een GRATIS kennismakingssessie? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Met positieve groeten,
Margien Wouters
Paardencoaching Nederland
Mobiel/ Whats app: 06-22605597

"De eerste stap naar succesvol zijn die zet je zelf"