Home page

paardencoaching

De inspirerende spiegel voor mens & organisatie

Beleef, voel en ervaar de kracht van paardencoaching

Paarden houden je een emotionele of gedragsspiegel voor. Zonder woorden maar met behulp van lichaamstaal en interactie. Net zoals veel andere dieren reageren en acteren zij op zaken in het hier en nu. Ze zijn duidelijk, direct, eerlijk, liefdevol en zeer effectief. Dit helpt je om bewust te worden van wat je doet en waaraan je kunt werken om (nog) gelukkiger te leven.

Oerinstinct

Paarden zijn nog sterk verbonden met hun oerinstinct als kuddedier. Elk ‘lid’ van de kudde heeft zijn eigen positie of wordt geordend door de andere leden van de kudde. Een paard kan dus van oorsprong orde aanbrengen in groepsverband. Dit is zo natuurlijk voor hen dat ze dit ook doen bij mensen. Daar waar iemand niet helemaal zichzelf is, blokkades heeft in het lijf en daardoor niet optimaal gebruik kan maken van zijn of haar kernkwaliteiten kunnen paarden inzicht geven en helpen om blokkades te doorbreken. En zo komt elk individu met zijn of haar kwaliteiten op de juiste plek te staan en kan men zijn hart volgen, gelukkig leven en vooral genieten!

Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is een effectieve manier van het coachen van mensen met behulp van een paard. Het paard is hierbij de indicator die aangeeft wat er op dat moment van binnen speelt bij de persoon die gecoacht wordt (coachee). Met paardencoaching kan de coachee inzicht krijgen in bewuste of onbewuste non-verbale communicatie. Dit kunnen onder meer kwaliteiten, talenten, patronen, aandachtspunten, leiderschapsstijlen en wellicht pijnen en/of trauma’s zijn.

 

 

Paardencoaching iets voor jou?

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin klanten vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.
Wil je vrijblijvend meer informatie, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een kennismakings sessie bij de paarden? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Met positieve groeten,
Margien Wouters
SDM horses
info@sdmhorses.nl

[contact-form-7 id=”7335″ title=”Informatie aanvragen met telefoonnummer”]

een impressie van het aanbod

Individuele coachsessie

Tijdens een persoonlijke coach sessie ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. O.a.: Persoonlijk leiderschap, Trauma (angst, PTSS) programma, begeleiding bij hooggevoeligheid.

Systemische coachsessie

Een opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en representanten kun je gaan onderzoeken waar (familie) patronen, pijnen en wellicht trauma's vandaan komen. Je keert echt terug naar je bron jouw eigen systeem van herkomst.

Workshop hooggevoeligheid

Voel, beleef en ontspan! Een workshop waarbij we op zoek gaan naar de kwaliteiten en talenten van mensen die gevoelige zijn met behulp van paarden & honden. Echt de moeite waard om je bewust te worden van hoe je om kan gaan met prikkels en energieen van anderen.

Ruitercoaching | Paardrijles

Krijg een unieke verbinding met je paard, leer op elkaar vertrouwen en samenwerken thuis, op concours, in de trailer en andere spannende en ontspannende momenten. Word samen dat unieke team. Ook op je paard zijn paarden geweldige spiegels. Je gaat zowel op je paard, naast je paard en zonder paard je talent ontwikkelen.

0.00499.00 incl. B.T.W.Opties selecteren

0.00195.00 incl. B.T.W.Opties selecteren

149.00894.00 incl. B.T.W.Opties selecteren

35.00 incl. B.T.W.Lees meer

De kracht van de kudde

Tijdens paardencoach sessies werken we met de kracht van de kudde. Ongeschreven oerwetten maken een kudde krachtig & energiek of juist een prooi voor elk roofdier. Paarden leven in de natuur nog in kuddeverband. Als er gevaar dreigt of men dient zich te voorzien in hun eerste levensbehoefte is het van levensbelang dat de kudde “Het team” in balans is van geven en nemen, er de juiste hiërarchie is en er bovenal veiligheid en vertrouwen is en er voor iedereen een plek is en men soms de kudde dient te verlaten om ergens anders dienstbaarder te zijn. Dit alles om het doel van de kudde/ organisatie te dienen.  Dit is niet anders als bij mensen, teams en organisaties. Leer van de paarden en ervaar hoe zij direct een spiegel voor kunnen houden van bijvoorbeeld je persoonlijke leiderschap. Dit alles met weinig woorden, zonder oordeel en in verbinding met je hoofd, je hart, je onderbuik gevoel met 2 benen op de grond.

Het paard als spiegel

Na een paardencoach traject ervaart en voelt men vooral

Het inzicht kan bijdragen aan het in gang zetten of versnellen van processen, door zaken te accepteren, te helen, te sturen of je ontwikkelend vermogen te stimuleren. Met de juiste bewustwording en inzichten is er ook weer meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
In bovengenoemde voorbeelden wordt er met name ingegaan op persoonlijke coaching. Alle voorbeelden zijn ook toe te passen op teams en groepen. Zo kan een coachingssessie in groepsverband bijvoorbeeld inzicht geven in de pijpunten van het team maar ook in de kwaliteiten en de kracht van het team.

Hoe werkt het?

Er wordt een deel van een paardenbak (20 x 20 m) afgezet waarin het paard of de pony los wordt gelaten. De coach gaat met de coachee kijken naar het gedrag van het paard en op basis daarvan wordt de coachvraag geformuleerd. Met deze vraag gaat de coachee, wanneer hij/zij dat prettig vindt, de bak in. De coach vertaalt wat er gebeurt in het gedrag of de emotie van het paard en de coachee. Tijdens de sessie staat de coachee centraal. De coachee hoeft niets met het paard te doen. Er wordt juist gekeken naar wat het paard de coachee duidelijk wil maken aan de hand van zijn gedragspatroon.
Paardencoaching kan ook in de vorm van een groepsopdracht plaatsvinden. Hierbij worden pionnen en/of andere metaforen ingezet. Het paard gaat hier samen met de coachee mee werken.

Wat krijg je ervoor terug?

Paarden zijn wonderbaarlijk goed in staat om een coachee (weer) in zijn/haar eigen authentieke kracht te krijgen. Oftewel op z’n oer-Hollands: “Gewoon met beide benen op de grond, dus jezelf laten zijn”. Dit heeft tot resultaat dat men in de eerste plaats kan gaan ontspannen. Diepe ontspanning is het unieke vertrekpunt om (weer) in beweging te gaan komen en weer nieuwe frisse energie te hebben om leuke en mooie dingen te gaan ondernemen. 

persoonlijk

Individuele coachsessie

Tijdens een persoonlijke coach sessie ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. O.a.: Persoonlijk leiderschap, Trauma programma, begeleiding bij hooggevoeligheid.

Systemische coachsessie

Een opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en representanten kun je gaan onderzoeken waar (familie) patronen, pijnen en wellicht trauma's vandaan komen. Je keert echt terug naar je bron jouw eigen systeem van herkomst.

Ruitercoaching | Paardrijles

Krijg een unieke verbinding met je paard, leer op elkaar vertrouwen en samenwerken thuis, op concours, in de trailer en andere spannende en ontspannende momenten. Word samen dat unieke team. Ook op je paard zijn paarden geweldige spiegels. Je gaat zowel op je paard, naast je paard en zonder paard je talent ontwikkelen.

wat klanten schrijven

Ik had geen idee wat ik moest verwachten van een paardencoach sessie. Ik ben samen met een vriendin de vriendinnen workshop gedaan. Het was vooral vol "power" mijn eigen authentieke krachten ontdekken en in letterlijk in beweging komen. Een ontzettend bijzondere ervaring die mij ook in mijn carriere in beweging heeft gezet.
Lisa
Zelfstandig onderneemster
Wat een prachtige sessie heb ik gehad. Jaren lang had ik fysieke klachten en koude handen en voeten. Na de sessie heb ik die niet meer. Echt heel bijzonder. Ook mijn fysieke klachten zijn minder en ik heb veel meer energie.
Anne K.
Hoofd p&o van een zorginstelling

zakelijk

Leiderschaps training

Tijdens een ledierschaps training ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. O.a.: Persoonlijk leiderschap, Trauma programma, begeleiding bij hooggevoeligheid.

Organisatie opstelling

Een organisatie/ team opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen, balans en homogeniteit binnen teams en de organisatie voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en teamleden kun je gaan onderzoeken waar (zakelijke) patronen en onbalans binnen teams vandaan komen en hoe deze weer in balans kunnen komen.

Team ontwikkeling op maat

Er is ontzettend veel mogelijk voor een team ontwikkeling, building of uitje op maat. Het is zelfs mogelijk om met z'n allen een beleving midden in de natuur te doen met heerlijk eten, een goede borrel, overnachting en diverse manieren van doel gerichte of gewoon voor de lol coachingen.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan door het onderstaande contact formulier in te vullen.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden door te nemen.

[contact-form-7 id=”6175″ title=”Offerte aanvraag concept_copy”]

De dynamiek van teams

Paardencoaching voor organisaties kan inzicht geven in o.a.: