** NIEUW ** Cursus Paardenkracht voor Pubers

Paardenkracht voor Pubers

Dé sociale vaardigheidstraining voor pubers mét paardenkracht!

**NIEUW** Bij SDM horses is de unieke cursus Paardenkracht voor pubers. Op een locatie in Ede of Nijmegen kan deze gaan plaats vinden.

Paardenkracht! De naam zegt het al. In je kracht staan! Krachtig zijn en krachtig overkomen!

De cursus Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 11 jaar. Speciaal voor schoolverlaters, brugklassers, en pubers die behoefte hebben aan extra zelfvertrouwen en vaardigheden. In de cursus, bestaande uit 5 lessen, wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden die de kinderen goed van pas komen, zoals bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Wat maakt deze cursus uniek?

In de cursus Paardenkracht voor Pubers wordt aandacht besteed aan de thema’s die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt. Geen saaie zitsessies maar praktijkgerichte lessen, waarin oefeningen gedaan worden mét paarden. Hierdoor wordt een dynamische leeromgeving gecreëerd. Leren met elkaar. Letterlijk in beweging komen, ZELF doen, ZELF ervaren en ZELF leren.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers worden thema’s behandeld zoals: communicatie, omgaan met nieuwe situaties, je ruimte verkennen, grenzen aangeven en bewaken, groepsprocessen, omgaan met emoties en meer. Ieder kind ontvangt een eigen persoonlijk werkboek, waarin ook ouders, en andere familieleden mee leren.

De cursus Paardenkracht voor Pubers bestaat uit:

  • 5 lessen van 2 uur (10 contacturen)
  • een terug-kom-middag (2 contacturen)
  • een werkboek inclusief zelfevaluatie
  • een certificaat voor de deelnemer
  • een feestelijke afsluiting

Zo ondersteunt de leermethode het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.  

De Paardenkracht voor Pubers cursus is het vervolg op het zeer succesvolle Pony Power voor Kids concept (voor kinderen van 6-10 jaar).

Deze cursus wordt door ouders met een gemiddeld cijfer van 9,5 zeer hoog gewaardeerd.

Waarom met paarden?

Er is bewust gekozen voor een cursus mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de paarden wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. Paarden zijn zeer sensitief en pikken elk signaal feilloos op. Daardoor spiegelt het paard het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de paarden oefenen. Door de directe feedback van de paarden en de deskundige begeleiding van de coaches ontstaan er essentiële leermomenten.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Paardenkracht voor Pubers Regio Ede en Nijmegen

Margien Wouters heeft de opleiding Paardenkracht voor Pubers gedaan. Als ervaringsdeskundige op het gebied van coaching & training met behulp van paarden en instructeur,  bied zij trainingstrajecten aan voor kinderen en volwassenen, zowel individueel als voor teams of organisaties.

 

Start cursus:

In mei 2018 zal de cursus van start gaan in Ede en Nijmegen. De data worden met de deelnemers en ouders vastgesteld.

 

Klik hier om direct een plekje te reserveren >>

Wil je vrijblijvend meer informatie of je liever via de mail aanmelden, Klik dan hier om naar contact te gaan>>

Heb je de voorkeur voor een andere datum, tijd en/of locatie laat het ons weten!

Door je op te geven ga je akkoord met de algemene voorwaarden van SDM horses. Deelname is geheel op eigen risico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.