Kinderen en Paarden

Hoe de wereld van kinderen kan veranderen door een paard

Neem echt even de tijd om deze prachtige film te bekijken. Zelf heb ik hem al meerdere keren gezien en elke keer als de jongen begint te praten krijg ik kippenvel all over. 

Prachtig wat The Ebony Horse Clubs uit Engeland doen voor kinderen. Ik hoop dat wij hier in Nederland ook aandacht voor gaan krijgen om paarden in te zetten bij jongeren. 

Steeds vaker krijg ik jonge mensen in de leeftijd van 11-18 jaar voor een paardencoach sessie. Op het eerste gezicht vaak normale pubers of jong volwassenen uit hele normale gezinnen. Vaak is er vanuit het gezin van herkomst nog geen directe aanleiding om in de “problemen” te kunnen geraken. Echter iedereen kan dit overkomen! 

Psychische en gedrags problemen, depressies, eetstoornissen, agressie, paniekaanvallen, angsten enz. Zelf tot gesloten instellingen aan toe waarbij het contact met ouders, vrienden en dieren totaal wordt vermeden. 

Als coach werk ik natuurlijk met het zelfoplossende en zelfsturende vermogen van mensen want ik ben geen therapeut. 

Echter wat mij enorm verbaasd en wat mij persoonlijk raakt in de reguliere gezondheids zorg is dat naast het contact vermijden van familie en vrienden ook het contact met dieren vaak niet is toegestaan! Onbegrijpelijk vind ik dit. Een dier kan juist zoveel ingangen bieden. Daar waar de client voor een therapeut of medewerker niet meer te bereiken is is hij dit voor een dier wel. Als er voor een client geen veiligheid en vertrouwen is in personen kan een dier dit juist wel bieden en in ieder geval zorgen voor fysiek en mentaal contact zonder oordeel, met rust, vertrouwen en een liefdevolle spiegel.

Laten we aub na het zien van dit prachtige filmpje van de paarden ons een stuk bewust worden wat deze dieren ons en onze kinderen kunnen bieden. Niet alleen het contact met het paard is effectief, zo ook de letterlijke beweging die men fysiek kan maken. 

Naast paarden zijn honden of andere dieren, ook al is het “maar” een konijn of hamster dit ook. 

Laten we er aub voor pleiten dat wij en onze kinderen dieren nodig hebben en kunnen leren van ze. Want dat wat dieren in kudde verband doen om te overleven, zich te voeden en elkaar te helpen om in balans te komen, dat doen wij nauwelijks meer. Wij kunnen hiervan leren want ook wij zouden er veel meer voor elkaar moeten zijn.

Gelukkig zijn wij al met de eerste stap begonnen en ga ik de sociale vaardigheidstraining “Paardenkracht voor pubers” aanbieden. Binnenkort meer hierover.

Paardencoaching iets voor jou?

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin klanten vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Omdat coaching zeer persoonlijk is bied ik diverse trajecten aan. Op mijn website lees je meer over de diverse coachingsvormen, evenementen voor jou als persoon of ruiter. Uiteraard kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie, een afspraak of advies bij pubers, re-integratie of traumaverwerking.

Wil je vrijblijvend meer informatie, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een kennismakings sessie bij de paarden? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Met positieve groeten,
Margien Wouters
SDM horses
info@sdmhorses.nl

[contact-form-7 id=”7335″ title=”Informatie aanvragen met telefoonnummer”]

een impressie van het aanbod

Individuele coachsessie

Tijdens een persoonlijke coach sessie ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. O.a.: Persoonlijk leiderschap, Trauma (angst, PTSS) programma, begeleiding bij hooggevoeligheid.

Systemische coachsessie

Een opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en representanten kun je gaan onderzoeken waar (familie) patronen, pijnen en wellicht trauma's vandaan komen. Je keert echt terug naar je bron jouw eigen systeem van herkomst.

Kinder en Pubercoaching

Kom samen met je kind een individuele paardencoach sessie doen of kom binnenkort de sociale vaardigheidstraining doen: "Paardenkracht voor Pubers"

Ruitercoaching | Paardrijles

Krijg een unieke verbinding met je paard, leer op elkaar vertrouwen en samenwerken thuis, op concours, in de trailer en andere spannende en ontspannende momenten. Word samen dat unieke team. Ook op je paard zijn paarden geweldige spiegels. Je gaat zowel op je paard, naast je paard en zonder paard je talent ontwikkelen.

wat klanten schrijven

Ik had geen idee wat ik moest verwachten van een paardencoach sessie. Ik ben samen met een vriendin de vriendinnen workshop gedaan. Het was vooral vol "power" mijn eigen authentieke krachten ontdekken en in letterlijk in beweging komen. Een ontzettend bijzondere ervaring die mij ook in mijn carriere in beweging heeft gezet.
Lisa
Zelfstandig onderneemster
Wat een prachtige sessie heb ik gehad. Jaren lang had ik fysieke klachten en koude handen en voeten. Na de sessie heb ik die niet meer. Echt heel bijzonder. Toen ik helemaal ontspannen werd en ik ging liggen deed het paard dat ook. Ook mijn fysieke klachten zijn minder en ik heb veel meer energie. De paardencoaching was een prachtige aanvulling op mijn reguliere therapie.
Ingrid H.

De kracht van de kudde

Tijdens paardencoach sessies werken we met de kracht van de kudde. Ongeschreven en eeuwenoude oerwetten maken een kudde krachtig & energiek of juist een prooi voor elk roofdier. Paarden leven in de natuur nog in kuddeverband. Als er gevaar dreigt of men dient zich te voorzien in hun eerste levensbehoefte is het van levensbelang dat de kudde “Het team” in balans is van geven en nemen, er voor iedereen een plek is, er de juiste hiërarchie is en er bovenal veiligheid en vertrouwen is.  Er is voor iedereen een plek met en soms dient een lid de kudde te verlaten om ergens anders dienstbaarder te zijn. Dit alles om het doel van de kudde/ organisatie te dienen.  Dit is niet anders als bij mensen, teams en organisaties. Leer van de paarden en ervaar hoe zij direct een spiegel voor kunnen houden van bijvoorbeeld je persoonlijke leiderschap. Dit alles met weinig woorden, zonder oordeel en in verbinding met je hoofd, je hart, je onderbuik gevoel met 2 benen op de grond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.