Terug naar de bron

Terug naar de Bron!

Daar waar iedereen zijn oorsprong vind

Terug naar jouw bron. Ontdek hoe je vanuit jouw bron oftewel je systeem van herkomst het allerbeste uit jezelf kan halen. Zie het als een rivier die ontstaan is vanuit een kleine bron in de bergen. Zoals je weet komen er vanuit allerlei bronnen kleine stroompjes bij elkaar. Soms wil dat niet helemaal stromen door blokkades en worden er andere wegen aangeboord om uiteindelijk weer in die grote rivier uit te komen in de zee.

En zo is dat ook met familie en organisatie systemen. Het systeem waar jij jouw oorsprong kan kan vinden. Door schade en schande wijs geworden wordt dit ook wel eens genoemd. En door die schades en schandes die in je systeem van herkomst hebben plaats gevonden kan het zijn dat je herhaaldelijk tegen dezelfde patronen aan loopt waardoor je het gevoel hebt niet optimaal te kunnen shinen en zo vrij als een vogel door het leven te gaan.

Nu kun je denken, wat hebben paarden/ honden en andere dieren hier nu mee te maken? Paarden zijn kuddedieren en honden roedeldieren. De juiste ordening met iedereen met zijn of haar kwaliteiten en talenten, werkzaamheden en taken op een eigen plek bied rust, orde, balans, vertrouwen en veiligheid. Zo kunnen de dieren optimaal samenwerken en functioneren om in de natuur te overleven. De groepsdynamieken van dieren kunnen als een fantastische metafoor dienen om je eigen systeem van herkomst en je blokkades te onderzoeken en doorleven. Aangezien wij mensen ook als onderdeel van de kudde of roedel worden gezien door de dieren en wij mensen het liefst ook bij een groep of team horen kun je dieren, mensen en teams perfect matchen tijdens trajecten van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en groei.

Echt het optimale uit jezelf en je organisatie halen is toch wat je wil. Zelf verbaas ik me weer elke keer als ik met de dieren en de dynamiek daarvan met mensen werk. Wat kunnen wij enorm veel van ze leren.

Meer informatie en een GRATIS kennismakingsgesprek: info@sdmhorses.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.