Paardencoaching met JCI Ede Systemisch werken met kernkwadranten

Op 12 Juni 2018 hebben we iets nieuws geïntroduceerd om als extra coach tool tijdens de paardencoachingen en coachingen in te zetten. Dit met als doelgroep: ondernemende mensen die willen werken aan persoonlijke groei, voor teambuilding en organisatieontwikkeling. Het idee is al een aantal jaren geleden ontstaan en ik heb hier onder andere bij ECO-coaching in Heerenveen een presentatie en demonstratie over gegeven. 

Nu hebben we deze samen met de paarden gedaan en met een zeer enthousiaste groep mannen van JCI Ede. Het effect was zeker op het eind van de eerste sessie letterlijk heel erg dynamisch! 

JCI Ede, voorheen Junior Kamer, is een netwerk voor ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen.

Ik vond het top om met ze te werken. Ik vind het geweldig als mensen naar hun eigen spiegel willen kijken, ondernemend en enthousiast zijn en ook een echte kernkwaliteit bezitten om ” Out of comfort” te willen gaan. Dit deden ze al door zich kwetsbaar op te stellen bij (voor een aantal enge) paarden en hun teamgenoten. Er zat zelfs iemand tussen met een uitstekend talent voor authentiek leiderschap, wat de anderen ook wel vertaalde in, hij is een echte “paardenfluisteraar”. Dat door alleen maar zichzelf te zijn.

 

Het systemisch werken verzorg ik natuurlijk al meerdere jaren en de methode Systemisch Dynamisch Motiveren natuurlijk ook. Daarnaast kwam ik in al mijn sales, management en revalidatie trainingen altijd weer in aanraking met de Kernkwadranten van Daniel Ofman. Deze tool bestaat al erg lang en is de hele wereld over gegaan. Er zijn ook mensen die deze tool oudbollig vinden, echter denk ik dat deze tool nog steeds heel krachtig is. Hij heeft mij in mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling veel gebracht en nog steeds zet ik hem zelf ook regelmatig in. Het is een makkelijke en handige tool. 

Ineens was daar het idee om deze tool te gaan combineren met het systemisch werken. Het prettig te lezen boek “Systemisch leiderschap” van Bas de Kruyff gaf hier voor mij nog een extra bevestiging in. 

Dat wat je tegenkomt aan verschillende mensen op de werkvloer zijn vaak ook weer trickers, uitdagingen en kernkwaliteiten die je in de ander ziet die je kent vanuit je verleden. Vaak blijven we dan reageren zoals we dat vroeger ook deden en heeft dit nog weinig te maken met het heden. 

Het systemisch werken met kernkwadranten geeft hier snel en duidelijk een heel mooi inzicht in en je kan ook leren om direct een andere beweging te gaan maken die van het hier en nu is. 

Wat de paarden hierin kunnen betekenen is inzicht krijgen in welke ordening je mag gaan werken en zij spiegelen heel mooi en eerlijk de onderliggende dynamiek van al je kwadranten. Patronen worden ook erg snel zichtbaar en ze werken zonder oordeel. Dat is prettig en de spiegel van een dier wordt over het algemeen makkelijker geaccepteerd dan het oordeel en mening van een mens.

Hoe werkt het?

Om dit uit te leggen, te ervaren en om mee te werken nodig ik je uit om een keer met je team of persoonlijk langs te komen voor een sessie bij de paarden. 

Zonder paarden is dit ook mogelijk.

Neem geheel vrijblijvend contact op via het onderstaande contact formulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op.

[contact-form-7 id=”7335″ title=”Informatie aanvragen met telefoonnummer 2018″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.