paardencoaching voor organisaties

De motiverende spiegel voor mens & organisatie

leiderschapstraining met paarden

Leiderschaps training

Tijdens een leiderschapstraining ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coachtrajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. Voorbeelden hiervan zijn onder andere persoonlijk leiderschap, traumaprogramma en begeleiding bij hooggevoeligheid.

Organisatie opstelling

Een organisatie- of teamopstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen, balans en homogeniteit binnen teams en de organisatie voor lange tijd. Tijdens een opstelling met paarden en teamleden onderzoek je waar (zakelijke) patronen en onbalans binnen teams vandaan komen en hoe deze weer in balans kunnen komen. 

Team ontwikkeling op maat

Er is ontzettend veel mogelijk voor een teamontwikkeling, -building of -uitje op maat. Het is zelfs mogelijk om met z'n allen een beleving midden in de natuur te doen met heerlijk eten, een goede borrel, overnachting en diverse manieren van doel gerichte of ‘gewoon-voor-de-lol-coachingen’.

Samen krachtig! Organisatie verbinding & ontwikkeling

Orde op zaken stellen

Orde op zaken stellen binnen een team of organisatie doe je niet in een dag of middag. Er is veel nodig om samen krachtig in verbinding en tot zelfontwikkeling te komen.  Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen heeft Paardencoaching Nederland | SDM horses een methode ontwikkeld om meer rust en balans in teams en de organisatie te krijgen. Dit door mensen zelf in beweging te laten komen zodat er een prettige & veilige werksfeer ontstaat in goede en in slechte tijden vanuit vertrouwen en een stevige basis. 

Iedereen met zijn of haar kwaliteiten en talenten op de juiste plek. Dit kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim, minder frustratie, homogene teams, prettige onderlinge samenwerking en afstemming op elkaar, gelukkige medewerkers, managers en directeuren. Deze prettige werksfeer kan mee helpen om het ziekteverzuim en burn-outgevallen terug te dringen of zelfs te elimineren.

Wanneer de interne organisatie op orde is dan straalt men dit uit naar buiten.

Vrijblijvend een offerte op maat aanvragen

Voor specifieke vragen of om een offerte op maat aan te vragen,  kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens of door het invullen van het contact formulier.

Het aller snelst is om te bellen of via whatsapp>>
06-22605597

Wij nemen na ontvangst zo snel mogelijk contact met u op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

 

Contact formulier offerte

Vul hieronder het formulier in om vrijblijvend een offerte op maat aan te vragen en meer informatie over evenementen met inzet van paarden op locatie. 

Locaties

Door een zeer breed netwerk beschikken wij over mooie en unieke locaties in Nederland, Gelderland, Nijmegen, Ede, Arnhem, Veluwe, Baarlo enzovoorts. Er zijn hier mogelijkheden voor een lunch, high-tea, diner, overnachting en ook rustige vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien. Tevens hebben wij connecties met collega-coaches en trainers die met en zonder paarden werken. Deze kunnen prima tijdens een organisatietraject worden ingepland. 

Neem geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden en wensen op maat door te nemen.

Onze hoofdlocatie waarbij we coachen met Egyptische volbloed arabieren is gelegen in omgeving Nijmegen. Dit is een hele verassende BACK 2 BASIC locatie aan de rand van het bos.

Wij kunnen ook met 1 of meerdere paarden op uw locatie komen en een prachtig evenement verzorgen.

De dynamiek van teams

Paardencoaching voor organisaties kan inzicht geven in o.a.:

Maak kennis met het coachprogramma Systemisch Dynamisch Motiveren

Een paard voelt feilloos aan wat er wel en niet klopt aan de ordening binnen een team. Vanuit zijn oerinstinct als kuddedier zal hij zijn uiterste best doen om de beste ordening aan te brengen binnen de groep. Hierdoor wordt er inzicht verkregen in welk individu het beste functioneert op welke positie binnen de groep zodat hij/zij optimaal gebruik kan maken van zijn/haar kernkwaliteiten. Een juiste ordening komt uiteindelijk ook de onderlinge samenwerking ten goede.

Bewustwording is de eerste stap naar succes!

ervaringen van deelnemers

Ik heb een familieopstelling van SDM horses mogen bijwonen. Voor mij, als vrij nuchter persoon, een openbarende beleving! Prachtig om te ervaren hoe paarden zo fijn ontwikkeld zijn, dat ze daadwerkelijk reageren op wat er in een groep of persoon ‘van binnen’ speelt. De kracht van Margien is dan ook dat ze op subtiele wijze een verbinding weet te leggen en een vertaalslag weet te maken tussen de gedragingen van het paard en (verborgen) emoties van de mens! Van voorbereiding tot nazorg, tot in de puntjes verzorgd! Het hartelijk welkom met lekkere versnaperingen, uitgebreide lectuur over paardencoaching, de duidelijke uitleg over wat we konden verwachten van de coaching, een sfeer van ontspanning en vertrouwen en de afsluiting met een goed gesprek en een gevoel van voldoening en verheldering…. alles professioneel aangevlogen; een aanrader voor een ieder! Dikke pluim voor Margien
Mariana di Giovanni
Acountmanager Plus De Persgroep Nederland
Spannend, eerste keer met paarden werken, ik ben stiekem best wel een beetje bang voor paarden. Prachtig, emotioneel om te zien, te voelen wat er gebeurd. Eerst in de grote wei, daar liepen ze allemaal voor me weg. Zullen we dan met het halster werken, nee hoor daar hadden ze ook geen zin in. Toen naar de kleine wei, ik vroeg oké wie met mij wil werken kom maar. En ja hoor daar kwam E La Vita en het hengstveulen. Ze gingen om me “vechten”. E La Vita won en bleef maar rondjes om me draaien en me beschermen. Zeer aparte ervaring. Margien, begeleidde dit uitstekend. Toen het genoeg was kwam de hele kudde tot rust. En kon ik E La Vita van top tot teen aaien, mijn angst was totaal weg. Dit was wel kicken. De volgende dag werd me pas duidelijk wat de paarden mij duidelijk wilden maken. Een zeer emotioneel stukje voor me. Margien dank voor de mooie ervaring.
Barbara
Trainer & Coach
Ik heb deelgenomen aan een organisatieopstelling met paarden. Dit samen met mijn (management)team. Vooraf was ik erg sceptisch maar ook wel nieuwsgierig! Achteraf kan ik het iedereen aanraden, wat een goede ervaring, niet alleen voor mijzelf maar ook voor ons hele team. Op deze manier leer je anders naar jezelf en anderen te kijken waarbij het paard precies aanvoelt wanneer er harmonie of juist disharmonie ontstaat in de groep. Ik ga zeker nog eens met Margien aan de slag!
Sjoerd van der Zee
Rekreatie Makelaar Topparken
‘Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met paardencoaching en het is voor mij zeker voor herhaling vatbaar! Vooral de combinatie van systemische coaching en opmerkzaamheid van Margien met de manier waarop de paarden op mij reageerden heeft veel impact gemaakt. Ik zou hier zeker zelf nog meer mee willen doen in de toekomst. Zowel persoonlijk als vanuit mijn HR & training achtergrond’.
Tamarisk
HR adviseur en P&O

Blijf op de hoogte

BLIJF OP DE HOOGTE van het laatste nieuws en activiteiten en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Algemene voorwaarden en Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking gesteld.

SDM horses | Paardencoaching Gelderland vindt jouw privacy belangrijk en wij gaan uiteraard zorgvuldig en respectvol met je gegevens om. Jouw gegevens zijn alleen voor intern gebruik en wij delen je gegevens niet met derden. Het verzamelen van je gegevens heeft tot doel om contact met je op te nemen nadat je informatie hebt opgevraagd. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en onderzoeken die betrekking hebben op (paarden) coaching meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Uiteraard kan je je op ieder moment afmelden via de uitschrijflink in de voettekst van elke mailing die je van ons ontvangt. Na afmelding worden al je gegevens verwijderd uit ons systeem.

Klik hier voor de algemene voorwaarden van SDM horses Paardencoaching Nederland
Klik hier voor de privacyverklaring AVG van SDM horses Paardencoaching Nederland

"De eerste stap naar succes die zet je zelf"