Mijn persoonlijke transformatie proces deel 1

De afgelopen jaren heb ik 2 prachtige dochters gekregen. Ook dit waren voor mij persoonlijk niet de makkelijkste jaren. Tijdens mijn zwangerschappen en nog zeker een jaar daarna bleken door mijn zwangerschaps hormonen de herbelevingen, angsten, traumas en opgejaagde gevoelens weer heel erg heftig terug te komen. Ik had heel veel jaren gestopt in zelfontwikkeling, mentale en fysieke methodieken met en zonder paarden. Daar waar ik mij juist voor de zwangerschap mij “zo vrij als een vogel voelde”,  nauwelijks whiplash klachten had, geen (slaap) medicatie meer nam en me me erg rustig voelde, werd het met de zwangerschap weer een ware hel. Niet meer slapen, veel angsten, paniek aanvallen en weer veel lichamelijke klachten. Dusdanig dat ik naast mijn whiplash klachten ook hele erge bekkeninstabiliteit kreeg met een tijd in een rolstoel zitten aan toe.

Na het spreken van meerdere artsen en psychologen schijnt dit dus heel vaak voor te komen door de invloed van hormonen. Echter wordt dit in de reguliere geneeskunde en psychologie onder geschoven als psychosomatische klachten en moet je er maar mee leven of pilletjes voor slikken.

Nu heb ik natuurlijk zo ontzettend veel gedaan in de jaren ervoor aan coaching, therapie enz enz dat ik niet bij de pakkenier ging zitten en bleef geloven in mijn dromen en ja in het universum!

En dat bleek de sleutel! Want hier ontstond telkens een oplossing alsof het uit de lucht kwam vallen. Dit had ik al eens jaren geleden in Australie ontdekt toen ik daar met de vinger in de lucht ben gaan rond reizen. Ook in Ibiza heb ik die soort van “Magische” energy wel eens ondervonden. 

Want wat gebeurde er in al die nachten dat ik klaar wakker was? Ik ging maar eens youtube kijken en daar kwam ik een engelen meditatie tegen van Roy Martina. En nee ik had helemaal niets zoveel met engelen en Roy Martina kende ik alleen vaag van een keer als vreemde dokter op TV.
Echter er was iets wat mij aansprak in die meditatie en JA ik viel telkens in slaap door zijn heerlijke rustige stem met een verhaaltje. Heel eerlijk ik heb nog nooit de hele meditatie afgeluisterd en hoorde alleen iets over engelen en dan was ik boem in slaap. Hoe geweldigggggg na alle nachten wakker liggen omdat ik geen medicatie mocht met mijn lieve kindje in mijn buik. Ja ik ben Roy heel erg dankbaar voor de heerlijke meditatie. 

Echter na mijn zwangerschap werd het nog niet veel beter en de hormonen bleven gieren door mijn lijf. Zwaar overprikkeld en hoe lief en schattig mijn kindjes ook zijn, je word de hele dag aangezet.  Snelle paniek, lichamelijke klachten, slecht tot niet slapen en daarnaast nog zorgen voor het huishouden, mijn bedrijf, de paarden, de kindjes en toen kwam ook nog corona.

Als ik dan vervolgens toch maar naar de huisarts ging was het, leef er maar mee, neem maar een pilletje en ga maar praten met een psycholoog. Dat heb ik allemaal weer braaf gedaan. De cirkel was weer rond en het leverde weinig op, dan alleen stress. Gelukkig had ik wel een hele fijne bekken therapeut. En die deed wat anders. Zij zette het bekken recht en tegelijk een soort van mijn mind ook;) Hoe bijzonder….. eigenlijk zorgde ze naast het therapeutische ook dat ik met een positieve mind set de deur uitging en daarom letterlijk weer stapjes durfde te gaan zetten. En dat hielp voor mijn lijf. Nu ben ik er heilig van overtuigd dat alles met elkaar verbonden is. Dus ja dat bekken ook met mijn overprikkelde mind en visa versa. Er is geen kip of ei…..
Uiteraard ben ik in die tijd ook meerdere keren weer bij mijn allerbeste coach Coby geweest voor opstellingen met de paarden en paardencoaching. Ook heb ik nog diverse opstelling technieken zoals trauma opstellingen van Franz Rupert ondergaan en opstellingen zonder paarden. Opstellingen blijven mij altijd fascineren en het is zo ontzettend helpend. Je krijgt zoveel inzichten en dan kun je weer stapjes maken naar je droom leven;)

Toen kwam corona, ook die periode was een verlengstuk. Ik heb in totaal 3x corona gehad waarvan de 1e keer niet officieel en met een heel erg nare en lange na sleep. Want juist toen ik iets meer rust kreeg werd ik door corona weer compleet aangewakkerd. Ik was inmiddels alweer behoorlijk begonnen met bewegen en mijn conditie leek aardig op orde. Echter corona gooide roet in het eten en het herstel duurde maanden. Telkens als ik dacht dat ik er weer was kreeg ik het weer. Echter omdat ik in de afgelopen jaren gigantisch goed geleerd heb om echt in mijn lijf te gaan zitten, adem te halen en te voelen kon ik heel goed invoelen dat de heftigheid telkens minder werd. En ja ik kon weer opnieuw beginnen met herstellen! Daar gaan we weer…… Inmiddels lijk ik een soort van herstel expert te worden hahaha. Jaaaa ik heb zo vaak mogen herstellen in een korte tijd dat ik inmiddels weet wat handig is…. En als jij je in mijn verhaal herkent dan deel ik heel erg graag mijn visie en technieken obv coaching met jou. Mijn coaching is er om jouw samen met de paarden een spiegel voor te houden. Deze kan heel confronterend zijn. Echter vanuit daar gaan we kijken hoe we jouw unieke zelfsturende en zelfoplossende vermogen kunnen activeren!! Hoe gaaf is dat. Iedereen heeft dit in zich namelijk. Daar hoef je geen hoge wiskunde voor te studeren echter wel je mind er voor open stellen, uitdagingen durven aangaan en bedenken dat intrinsieke motivatie het allerbelangrijkste is om weer in beweging te komen.

Waar gaat jouw vlammetje van aan? 

Maar vergeet 1 ding niet, het gaat niet om bewegen in de zin van weer sporten, een schema opbouwen enz enz. Het gaat erom dat je weer verbinding en gevoel met je lijf gaat leren maken.

“TERUG NAAR JOUW PERSOONLIJKE en UNIEKE BASIS” 

Dit word gigantisch vaak vergeten is mijn ervaring met de vele multidisciplinaire reintegratie bedrijven en technieken. Er kan geen vast model zijn omdat werkelijk iedereen anders is en iedereen heeft een ander “Design” (Waar we later op terug komen).

Door gebeurtenissen in je leven, wellicht opgelopen trauma’s, kindsdeel pijnen, ongelukken groot en klein, overleving strategieen, niet gezien en gehoord worden, ouders die zijn gaan scheiden, overleden dierbaren enz enz. Dit kunnen allemaal gebeurtenissen zijn in je leven waardoor jij in je onderbewuste hebt besloten geen verbinding meer met die “(zielen)pijnen” te maken. Daardoor kan jij een kei zijn geworden in het saboteren van jezelf!! En JA iedereen oftewel elk mens is daar een KEI in en zeker in deze moderne maatschappij!! Ben jij ook zo iemand die grote en kleine balonnen(vervelende gevoelens, herinneringen, gebeurtenissen in je leven) koste wat het kost onder water weet te houden als ze omhoog proberen te ploppen? Is je antwoord JA, dan ben je dus een meester in het saboteren van jezelf. Is niet erg want het is ook een meesterlijk goede eigenschap haha…. ECHTER weet dat als er iets in je leven gebeurd dat je heel erg raakt je waarschijnlijk weinig tot geen energie meer overhoud om je ballonnen beneden je water te houden….. en dan kost het nog meer energie. En dat is wat we in de moderne volks mond een BURN-OUT noemen. Er is een keer een druppel die de emmer doet overlopen als we niet meer naar ons natuurlijke instinct van ons lichaam luisteren en alleen maar naar ons hoofd. Die het allemaal beter weet. En daar zit dan ook precies de kruks van het moderne reguliere circuit waar je vaak in beland na een BURN- OUT, paniekaanvallen, PTSS, depressie enz. 

In het reguliere circuit gaan ze namelijk deze klachten via het hoofd oplossen door bijvoorbeeld cognitieve gedrags therapie, er veel over praten in therapie, de nadruk leggen op de problematiek, een pilletje om de boel te onderdrukken(eeeuh hadden we dat zelf al niet al die jaren gedaan met die balonnen onder water??) enz. Echter dat hoofd zit juist al zoooooo vol…… en als we er nog meer mee gaan doen wat vergeten we dan? Ach natuurlijk ons fantastische lijf!!! Jouw lijf wat zo mooi gemaakt is om alles met elkaar te verbinden…. Je hoofd met je hart met je onderbuik en met twee benen stevig op de grond…. Als we die verbinding weer weten te maken is de cirkel rond. Kan de energie weer stromen, mag je hart weer lekker kloppen, mag je voelen wat je intuitie je ingeeft en mag je hoofd weer aan de slag met waar het voor gemaakt is. Nadenken over wat nuttig is ipv nadenken over problemen en pieker gedachten. 

Nu heb ik inmiddels zo veel geschreven dat ik ben afgedwaald en nog niks heb verteld wat dit met mijn transformatie te maken heeft haha. Dat een volgende keer. Slaap lekker en voor als je niet kan slapen klik dan  hier voor de meditatie van de engelen van Roy Martina;)  

Paardencoaching iets voor jou?

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin klanten vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Omdat coaching zeer persoonlijk is bied ik diverse trajecten aan. Op mijn website lees je meer over de diverse coachingsvormen, evenementen voor jou als persoon of ruiter. Uiteraard kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie, een afspraak of advies bij pubers, re-integratie of traumaverwerking.

Wil je vrijblijvend meer informatie, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een kennismakings sessie bij de paarden? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Met positieve groeten,
Margien Wouters
SDM horses
info@sdmhorses.nl

[contact-form-7 id=”7335″ title=”Informatie aanvragen met telefoonnummer”]

een impressie van het aanbod

Individuele coachsessie

Tijdens een persoonlijke coach sessie ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. O.a.: Persoonlijk leiderschap, Trauma (angst, PTSS) programma, begeleiding bij hooggevoeligheid.

Systemische coachsessie

Een opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en representanten kun je gaan onderzoeken waar (familie) patronen, pijnen en wellicht trauma's vandaan komen. Je keert echt terug naar je bron jouw eigen systeem van herkomst.

Kinder en Pubercoaching

Kom samen met je kind een individuele paardencoach sessie doen of kom binnenkort de sociale vaardigheidstraining doen: "Paardenkracht voor Pubers"

Ruitercoaching | Paardrijles

Krijg een unieke verbinding met je paard, leer op elkaar vertrouwen en samenwerken thuis, op concours, in de trailer en andere spannende en ontspannende momenten. Word samen dat unieke team. Ook op je paard zijn paarden geweldige spiegels. Je gaat zowel op je paard, naast je paard en zonder paard je talent ontwikkelen.

wat klanten schrijven

Ik had geen idee wat ik moest verwachten van een paardencoach sessie. Ik ben samen met een vriendin de vriendinnen workshop gedaan. Het was vooral vol "power" mijn eigen authentieke krachten ontdekken en in letterlijk in beweging komen. Een ontzettend bijzondere ervaring die mij ook in mijn carriere in beweging heeft gezet.
Lisa
Zelfstandig onderneemster
Wat een prachtige sessie heb ik gehad. Jaren lang had ik fysieke klachten en koude handen en voeten. Na de sessie heb ik die niet meer. Echt heel bijzonder. Toen ik helemaal ontspannen werd en ik ging liggen deed het paard dat ook. Ook mijn fysieke klachten zijn minder en ik heb veel meer energie. De paardencoaching was een prachtige aanvulling op mijn reguliere therapie.
Ingrid H.

De kracht van de kudde

Tijdens paardencoach sessies werken we met de kracht van de kudde. Ongeschreven en eeuwenoude oerwetten maken een kudde krachtig & energiek of juist een prooi voor elk roofdier. Paarden leven in de natuur nog in kuddeverband. Als er gevaar dreigt of men dient zich te voorzien in hun eerste levensbehoefte is het van levensbelang dat de kudde “Het team” in balans is van geven en nemen, er voor iedereen een plek is, er de juiste hiërarchie is en er bovenal veiligheid en vertrouwen is.  Er is voor iedereen een plek met en soms dient een lid de kudde te verlaten om ergens anders dienstbaarder te zijn. Dit alles om het doel van de kudde/ organisatie te dienen.  Dit is niet anders als bij mensen, teams en organisaties. Leer van de paarden en ervaar hoe zij direct een spiegel voor kunnen houden van bijvoorbeeld je persoonlijke leiderschap. Dit alles met weinig woorden, zonder oordeel en in verbinding met je hoofd, je hart, je onderbuik gevoel met 2 benen op de grond.

Het laatste nieuws

blijf op de hoogte

Meld je aan voor het laatste nieuws & activiteiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.