Als je denkt dat je het niet kan pakken grijpt het jou...

Merrie "Gashwa"

Sinds een korte tijd zetten wij tijdens de paardencoaching 1 van de meest gevoelige paarden in. We zetten namelijk de prachtige en vaak magisch uitziende volbloed arabieren in.  Deze staan binnen de paardenwereld te boek staan als ZEER sensitief. En ja dat zijn ze zeker van ze zijn echt bij uitstek geschikt voor paardencoaching maar ook zeker voor paardencoaching met Hoogsensitieve personen.

En ja ze laten ook mij elke dag zien hoe goed zij zijn in het spiegelen van mensen ook bij mij. En dat is dan ook de reden dat ik mijn persoonlijke en prachtige verhaal van vandaag met jullie wil delen.

Vandaag is het precies 8 jaar geleden dat ik mijn bedrijf ben begonnen. De 8 staat voor mij voor verbinding en ook wel voor het lemniscaat die de oneindigheid weergeeft. 

Nou is het niet zo dat die 8 er nu zoveel mee te maken heeft echter liet Gashwa mij iets bijzonders zien vandaag. Ik denk het middelpunt van die 8. Iets wat overal tussenin zit iets wat je niet kan pakken, iets wat je niet kan weten, iets waar je geen vinger op kan leggen, geen oordeel op zit , geen zwart wit en geen goed of fout. Voor velen van jullie die dit nu lezen een warrig en wazig en wellicht zweverig verhaal. Echter voor de mensen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en groei, systemisch weet hebben en in een “proces” zitten heel logisch. Juist omdat het niet te verklaren is.

En wat liet Gashwa mij dan zien vraag je je dan waarschijnlijk af. Ik zal even met een korte intro over Gashwa beginnen.

Afgelopen februari heb ik haar gekocht als coachpaard en daarnaast om zelf weer mee in de sport te gaan rijden. Ze is 5 jaar en was nog niet zadelmak. Ik bracht haar weg om door iemand anders zadelmak te laten maken echter is dat daar niet helemaal zo gelopen zoals ik had gehoopt en ben ik de training zelf voort gaan zetten. Iets wat niet van harte gaat omdat ze in een korte tijd daar teveel heeft mee gemaakt. Alles moet op basis van vertrouwen en rust. Afgelopen dinsdag wilde ik iets sneller dan zij aan kon en toen was ze iets beledigd. En ja dat was ze nog niet vergeten vandaag…….. Ze liep in de wei en ik was zelf iets te gehaast en ze kwam echt niet….. Iets wat ik erg goed herken van mijn oude merrie Shamyr. En ja op die oude merrie lijkt Gashwa wel wat. En ja Shamyr was ooit 1 van mijn beste paarden omdat ze juist zo goed kon spiegelen en daarbij altijd haar eigen wil bleef tonen en het zou zo maar kunnen dat Gashwa ook zo’n goede word. 

Ik ging weer even 20 jaar terug in de tijd waarbij ik met mijn Shamyrtje ook wel eens zo in de wei stond…… En veel paarden mensen zullen dit herkennen. Met je bakje voer en je halster achter je rug….. En nee Gashwa kwam niet. Maar wat ik wel ontdekte in die grote wei was dat ik nog steeds contact met haar had en verbinding. Ik dacht weet je ik laat je wel draven en galopperen in die grote wei en stuur je links en rechts. En ik voelde me net Monty Roberts met zn join up….. maar dan niet in een round pen maar een hele grote wei met veel ruimte om maar zo het contact te kunnen verliezen. Maar dat contact verloor ik totaal niet en dat vond ik zo’n ontzettend mooie boodschap en bewustwording. Het voelde juist heel gaaf en vrij.

En toen gebeurde het het moment wat ik zo ontzettend magisch vond en waarbij Gashwa mij liet zien dat er een soort van gulden niet wetende middenweg is wat overal tussenin zit….. Ik deed en dacht niks…. Ze keek me aan en kwam met volle kracht en JA dat is echt veeeeeeel want als je ziet hoeveel kracht en energie deze arabier uitstraalt dat is echt magistraal….. Ze kwam met al haar kracht op me afgedraafd en stond voor me, ik gaf haar een brokje en zonder halster kon ik vervolgens alles met haar ….. ze volgde me overal het was echt magisch. En niet magisch omdat ik dit nog nooit had mee gemaakt. Nee want dit gebeurd natuurlijk heel vaak zeker als ik mijn paarden train. Maar het was magisch omdat Gashwa mij liet zien dat dit dus het moment is waarop je denkt dat je haar niet kan pakken maar dat dat het moment, de timing is waarop je alles kan pakken omdat er niks is….. Ja heeeeeel lastig uit te leggen maar ik hoop dat ik met dit verhaal toch een hoop mensen weet te bereiken die dit snappen of juist zelf willen ervaren… De boodschap dat er zoveel meer uit het leven te halen is in een minuscule moment opname waarop er geen gedachten of gevoelens zijn. Die momenten zijn er zo ontzettend zelden.  En in deze tijden al helemaal.

Wil je zelf eens ervaren wat coachpaard Gashwa of 1 van onze andere volbloed arabieren jouw kunnen leren? Neem dan vrijblijvend contact op voor een GRATIS intake en wij voorzien je graag van een passend advies op maat.

 Reserveren of geheel vrijblijvend meer informatie aanvragen? Vul dan het contactformulier in>>. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden door te nemen.

Paardencoaching iets voor jou?

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin klanten vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.
Wil je vrijblijvend meer informatie, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een kennismakings sessie bij de paarden? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Met positieve groeten,
Margien Wouters
SDM horses | Paardencoaching Nederland
info@sdmhorses.nl

[contact-form-7 id=”7335″ title=”Informatie aanvragen met telefoonnummer”]

een impressie van het aanbod

Individuele coachsessie

Tijdens een persoonlijke coach sessie ervaar je hoe paarden kunnen spiegelen en hoe je met meer energie, rust en vertrouwen je persoonlijke en zakelijke doelstellingen kan behalen. Tevens bieden wij unieke coach trajecten op maat aan tegen aantrekkelijke tarieven. O.a.: Persoonlijk leiderschap, Trauma (angst, PTSS) programma, begeleiding bij hooggevoeligheid.

Systemische coachsessie

Een opstelling geeft vooral bewustwording, rust en vertrouwen voor een langer termijn.Tijdens een opstelling met paarden en representanten kun je gaan onderzoeken waar (familie) patronen, pijnen en wellicht trauma's vandaan komen. Je keert echt terug naar je bron jouw eigen systeem van herkomst.

Workshop hooggevoeligheid

Voel, beleef en ontspan! Een workshop waarbij we op zoek gaan naar de kwaliteiten en talenten van mensen die gevoelige zijn met behulp van paarden & honden. Echt de moeite waard om je bewust te worden van hoe je om kan gaan met prikkels en energieen van anderen.

Ruitercoaching | Paardrijles

Krijg een unieke verbinding met je paard, leer op elkaar vertrouwen en samenwerken thuis, op concours, in de trailer en andere spannende en ontspannende momenten. Word samen dat unieke team. Ook op je paard zijn paarden geweldige spiegels. Je gaat zowel op je paard, naast je paard en zonder paard je talent ontwikkelen.

wat klanten schrijven

Ik had geen idee wat ik moest verwachten van een paardencoach sessie. Ik ben samen met een vriendin de vriendinnen workshop gedaan. Het was vooral vol "power" mijn eigen authentieke krachten ontdekken en in letterlijk in beweging komen. Een ontzettend bijzondere ervaring die mij ook in mijn carriere in beweging heeft gezet.
Lisa
Zelfstandig onderneemster
Wat een prachtige sessie heb ik gehad. Jaren lang had ik fysieke klachten en koude handen en voeten. Na de sessie heb ik die niet meer. Echt heel bijzonder. Toen ik helemaal ontspannen werd en ik ging liggen deed het paard dat ook. Ook mijn fysieke klachten zijn minder en ik heb veel meer energie. De paardencoaching was een prachtige aanvulling op mijn reguliere therapie.
Ingrid H.

Het laatste nieuws

blijf op de hoogte

Meld je aan voor het laatste nieuws & activiteiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.