paardencoach

hoe paardencoaching mijn leven veranderde

Mijn eigen paard was mijn eigen spiegel

Met trots ben ik in juli 2014 mijn eigen coachingsbedrijf ‘SDM horses’ gestart, waar ik mijn passie voor het vak van coaching en begeleiding van mensen in een proces van persoonlijke ontwikkeling en groei volledig tot zijn recht kan laten komen.

Wanneer je authentieke kracht niet meer vanzelfsprekend is

Na mijn HBO-studie als marketeer ben ik gaan werken als account manager bij een multinational. Toen ik daar werkte zat ik in de bloei van mijn leven en kon ik net gaan beginnen met een nieuwe uitdaging als sales manager. Tijdens deze buitendienstfunctie kreeg ik een ernstig auto-ongeval. Ik werd geraakt door een tegenligger die op mijn weghelft kwam en heb de dood in de ogen gekeken. Dit heeft mijn leven in een paar seconden totaal op zijn kop gezet en veranderd. Van een zelfstandig, ondernemend en enthousiast persoon veranderde ik in een getraumatiseerd persoon en werd ik afhankelijk van anderen. Door dit ongeluk ben ik enorm ver weg geweest van mijzelf, van mijn authentieke kracht. Na het spreken van vele therapeuten, psyschologen en het volgen van diverse re-integratietrajecten was er echter nooit iemand zo dicht bij de kern gekomen als mijn eigen (sport)paard Shamyr (Miss Utopia). Zij was de eerste die mij écht een spiegel voor kon houden. 

Mijn paard gaf me écht inzicht in mijzelf

Er waren weinig mensen die aan de buitenkant iets aan mij zagen. Maar daar was mijn paard, zij voelde alles wat er in mij omging en reageerde daar op. Ineens was ze doodsbang voor me, schoot ze achter in de stal en wilde geen enkel contact met mij maken. Dat was ontzettend confronterend. Na dat eerste bijzondere moment van confrontatie volgden er nog velen. Ik heb zelf de kracht van paardencoaching kunnen ervaren en heb dit meegenomen tijdens mijn opleiding tot paardencoach.
In de afgelopen jaren ben ik door diepe dalen gegaan en heb ik heel wat teleurstellingen moeten verwerken. Door middel van paardencoaching ben ik bewuster van mijn eigen authentieke kracht, vind ik meer rust en weet ik beter met mijn beperkingen om te gaan. Al mijn ervaringen hebben mij er toe gebracht om mijn eigen coach bedrijf ‘SDM horses’ & ‘Paardencoaching Nederland’ te starten en zo samen met mijn paarden iets voor anderen te kunnen betekenen. Niet met de insteek om iedereen ‘uit de put te halen’, maar vooral om mensen inzicht te geven in hun kernkwaliteiten en hun ‘authenthieke zelf’. Echt het beste uit je halen door te voelen en ervaren wat voor jou de manier is om jouw hart te volgen & je dromen waar te maken met of zonder beperkingen. 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Omdat coaching zeer persoonlijk is bied ik diverse trajecten aan. Op mijn website lees je meer over de diverse coachingsvormen, evenementen voor jou als persoon, bedrijf of ruiter. Uiteraard kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie, een afspraak of advies bij re-integratie of traumaverwerking.

Met positieve groeten,
Margien Wouters
Paardencoaching Nederland