Paardencoach Gelderland Margien

paardencoach

hoe paardencoaching mijn leven veranderde

Mijn eigen paard was mijn eigen spiegel

Met trots ben ik in juli 2014 mijn eigen coachingsbedrijf ‘SDM horses’ gestart, waar ik mijn passie voor het vak van coaching en begeleiding van mensen in een proces van persoonlijke ontwikkeling en groei volledig tot zijn recht kan laten komen.

Wanneer je authentieke kracht niet meer vanzelfsprekend is

Na mijn HBO-studie als marketeer ben ik gaan werken als account manager bij een multinational. Toen ik daar werkte zat ik in de bloei van mijn leven en kon ik net gaan beginnen met een nieuwe uitdaging als sales manager. Tijdens deze buitendienstfunctie kreeg ik een ernstig auto-ongeval. Ik werd geraakt door een tegenligger die op mijn weghelft kwam en heb de dood in de ogen gekeken. Dit heeft mijn leven in een paar seconden totaal op zijn kop gezet en veranderd. Van een zelfstandig, ondernemend en enthousiast persoon veranderde ik in een getraumatiseerd persoon en werd ik afhankelijk van anderen. Door dit ongeluk ben ik enorm ver weg geweest van mijzelf, van mijn authentieke kracht. Na het spreken van vele therapeuten, psyschologen en het volgen van diverse re-integratietrajecten was er echter nooit iemand zo dicht bij de kern gekomen als mijn eigen (sport)paard Shamyr (Miss Utopia). Zij was de eerste die mij écht een spiegel voor kon houden. 

Mijn paard gaf me écht inzicht in mijzelf

Er waren weinig mensen die aan de buitenkant iets aan mij zagen. Maar daar was mijn paard, zij voelde alles wat er in mij omging en reageerde daar op. Ineens was ze doodsbang voor me, schoot ze achter in de stal en wilde geen enkel contact met mij maken. Dat was ontzettend confronterend. Na dat eerste bijzondere moment van confrontatie volgden er nog velen. Ik heb zelf de kracht van paardencoaching kunnen ervaren en heb dit meegenomen tijdens mijn opleiding tot paardencoach.
In de afgelopen jaren ben ik door diepe dalen gegaan en heb ik heel wat teleurstellingen moeten verwerken. Door middel van paardencoaching ben ik bewuster van mijn eigen authentieke kracht, vind ik meer rust en weet ik beter met mijn beperkingen om te gaan. Al mijn ervaringen hebben mij er toe gebracht om mijn eigen coach bedrijf ‘SDM horses’ & ‘Paardencoaching Nederland’ te starten en zo samen met mijn paarden iets voor anderen te kunnen betekenen. Niet met de insteek om iedereen ‘uit de put te halen’, maar vooral om mensen inzicht te geven in hun kernkwaliteiten en hun ‘authenthieke zelf’. Echt het beste uit je halen door te voelen en ervaren wat voor jou de manier is om jouw hart te volgen & je dromen waar te maken met of zonder beperkingen.

Transformatie 2022

De afgelopen jaren heb ik 2 prachtige dochters gekregen. Ook dit waren voor mij persoonlijk niet de makkelijkste jaren. Tijdens mijn zwangerschappen en nog zeker een jaar daarna bleken door mijn zwangerschaps hormonen de herbelevingen, angsten, traumas en opgejaagde gevoelens weer heel erg heftig terug te komen. Ik had heel veel jaren gestopt in zelfontwikkeling, mentale en fysieke methodieken met en zonder paarden. Daar waar ik mij juist voor de zwangerschap mij “zo vrij als een vogel voelde”,  nauwelijks whiplash klachten had, geen (slaap) medicatie meer nam en me me erg rustig voelde, werd het met de zwangerschap weer een ware hel. Niet meer slapen, veel angsten, paniek aanvallen en weer veel lichamelijke klachten. Dusdanig dat ik naast mijn whiplash klachten ook hele erge bekkeninstabiliteit kreeg met een tijd in een rolstoel zitten aan toe. 
Over deze periode en de periode erna heb ik mijn eerste blog deel geschreven. Klik hier om naar de blog te gaan>>

Waar gaat jouw vlammetje van aan? 

Maar vergeet 1 ding niet, het gaat niet om bewegen in de zin van weer sporten, een schema opbouwen enz enz. Het gaat erom dat je weer verbinding en gevoel met je lijf gaat leren maken.

TERUG NAAR JOUW PERSOONLIJKE en UNIEKE BASIS

Paardencoaching iets voor jou?

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eye opener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘testimonials’, waarin klanten vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Omdat coaching zeer persoonlijk is bied ik diverse trajecten aan. Op mijn website lees je meer over de diverse coachingsvormen, evenementen voor jou als leidinggevende, persoon of ruiter. Uiteraard kun je ook altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie, een offerte aanvraag voor bedrijven, advies bij burn-out en re-integratie, traumaverwerking(IEMT) enz.

Wil je vrijblijvend meer informatie, een offerte aanvragen of een afspraak maken voor een GRATIS kennismakingssessie? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden op maat door te nemen. 

Met positieve groeten,
Margien Wouters
Paardencoaching Nederland
Mobiel/ Whats app: 06-22605597