kinder en pubercoaching

voor meer leer & speel plezier

Paardencoaching voor kinderen en ouders

Kindercoaching

Tijdens een individuele kindercoach sessie gaan we samen met je kind, 1 of beide ouders of verzorgende op een ontspannen en spelende wijze kijken wat de paarden en/ of pony’s, ezels, schaapjes, hond of andere dieren spiegelen of juist aan ontspanning te weeg berengen bij je kindje. Vraag voor meer informatie een gratis en vrijblijvend kennismakings gesprek aan om je vraagstukken en de mogelijkheden door te nemen.

SDM horses | Paardencoaching Gelderland bestaat uit een zeer breed netwerk aan coaches in o.a. Gelderland en ver daar buiten. We werken samen met kindercoaches en kindertherapeuten die we desgewenst in een traject in kunnen zetten. 

Voor meer informatie neem ik liever persoonlijk contact op om de mogelijkheden op maat door te nemen. Dit gratis kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. In dit gesprek kan ik een passend advies geven. 

Elk kind en elke ouders en/ of gezinssituatie is immers anders. 

Pubercoaching

Niets is er voor ouders zo frustrerend om om te gaan met puberende kinderen. Ze zitten in een fase van grote veranderingen, onzekerheden, wantrouwen enz. enz. 

Een paardencoach sessie voor je puber kan daar een uitkomst voor bieden door in ieder geval een hou vast en veiligheid te bieden door middel van de paarden. Zo kan je puber zich makkelijker wenden door de onzekere tijd.

Naast het coachen van je kind is het voor jezelf vaak ook fijn om tools mee te krijgen of je bewust te worden van hoe je (on)bewust (non)verbaal reageert of getrickert wordt door het gedrag of de wellicht heftige emoties van je kind. Deze heftige reacties kunnen behoorlijk botsen en kan jezelf als ouder ook in onzekerheid brengen met de vraagstukken van oh help doe ik het wel goed.

Je mag altijd contact opnemen om je vraagstuk en de mogelijkheden omtrent je puber te bespreken in een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. 

De paardencoach sessies of trajecten kunnen plaats vinden op diverse locaties in Gelderland. De vaste locaties zijn Nijmegen, Arnhem en Ede. Allen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Sinds kort bieden we een sociale vaardigheidstraining speciaal voor pubers aan die plaats vinden in kleine groepjes met gecertificeerde (paarden)coaches. Een unieke kans voor je puber om volledig in zijn of haar kracht te zijn tijdens de puber periode.

Paardencoaching iets voor jullie kind of puber?

Paardencoaching is niet alleen interessant voor ruiters en dierenvrienden. Het is ook zeer geschikt voor mensen die ‘niks’ met paarden hebben of zelfs bang zijn voor paarden. Ik heb al vaak meegemaakt dat het ook juist voor die laatste doelgroep een ware eyeopener kan zijn. Lees ook eens de sectie ‘Recensies’, waarin deelnemers vertellen over hun ervaringen tijdens een van mijn sessies.

Wil je vrijblijvend meer informatie en een GRATIS kennismakingsgesprek aanvragen? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen of om de mogelijkheden door te nemen.

wat klanten schrijven

Na een coach traject bij Margien van SDM horses in Nijmegen is mijn kindje veel rustigere geworden, kan ze op school beter ontspannen, ze kan daardoor beter leren en heeft meer energie over om te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook heeft ze meer zelfvertrouwen en is ze weerbaarder als andere kindjes niet zo aardig tegen haar doen.
Moeder van Lisa
Bijna 1,5 jaar lang werd mijn kindje elke nacht krijsend wakker. Ik ben toen zelf via de kindercoach doorverwezen naar Margien van SDM horses voor een paardencoach sessie in Ede. Meteen al na de eerste coachsessie merkte ik verschil. Zo bijzonder doordat ik aan mijn eigen onverwerkte trauma's uit het verleden ben gaan werken dat dit heel positief door werkte naar mijn kindje. En dat is toch waarvoor je het als moeder doet. Echt een aanrader.
Karin
Hoofd p&o van een zorginstelling

een impressie van het aanbod

Individuele kindercoachsessie

Tijdens een individuele kindercoach sessie gaan we samen met je kind, 1 of beide ouders of verzorgende op een ontspannen en spelende wijze kijken wat de paarden en/ of pony's, ezels, schaapjes, hond of andere dieren spiegelen of juist aan ontspanning te weeg berengen bij je kindje. Vraag voor meer informatie een gratis en vrijblijvend kennismakings gesprek aan om je vraagstukken en de mogelijkheden door te nemen.

Kinderfeestje of workshop

Plezier, lol, samen pony's verzorgen, pony's verven, ponsspel, hoefijzers pimpen, paarden lunch, snoepen lachen en vooral genieten van het buiten zijn bij de dieren in de natuur. Dat is nou echt een unieke en leuke ponyparty!! Je kan een standaard kinderfeestje doen, echter is maatwerk ook mogelijk. Er zijn vele opties en er zal altijd een gediplomeerde instructeur aanwezig zijn.

Opstellingen met paarden

Speciaal voor ouders kun je een opstelling met paarden doen. Dit noemen we ook wel het systemisch werken met paarden waarbij we gaan kijken naar dat waar je als ouder tegenaan loopt wat van jou is, wat wellicht uit je familie patroon komt of iets dat echt bij je kindje zelf aanwezig is. Door een individuele of groep opstelling te doen krijg je inzicht, wordtje je enorm bewust en kan er balans en rust ontstaan(ook bij je kindje) zodat er weer energie vrij komt om samen leuke dingen te gaan ondernemen. Vraag voor meer informatie een gratis en vrijblijvend kennismakings gesprek aan om je vraagstukken en de mogelijkheden door te nemen.

** NIEUW **

Paardencoaching voor pubers in Gelderland